Nepodceňujte to! Jak vám pojištění na dovolené zachrání kůži v…
Rady a návody > Finance > Nepodceňujte to! Jak vám pojištění na dovolené zachrání kůži v zahraničí?

Nepodceňujte to! Jak vám pojištění na dovolené zachrání kůži v zahraničí?

3. 8. 2023
Je to důležité, ale často se nad tím mávne rukou. A pak se stane malér. Na mysli máme cestovní pojištění, jednu z nejdůležitějších věcí, kterou byste měli před cestou na dovolenou udělat. Možná vám to přijde jako zbytečný výdaj, „vždyť se přece nemůže nic stát“. Není to tak úplně pravda. Kvalitní cestovní pojištění vám totiž může pomoci zachránit celou řadu velmi nepříjemných situací.
Shutterstock 766534345

Pozor na úrazy a léčbu v zahraničí

Nezbytným minimem je při cestách do zahraničí pojištění léčebných výloh. I zdánlivá maličkost, jako je škrábanec, který si vyžádá zákrok lékaře a šití se vám může v cizině docela prodražit. A to nemluvíme o situacích, které si vyžádají – byť krátkodobou – hospitalizaci. Určitě doporučujeme též úrazové pojištění. Obě dvě výše uvedené se spolu prolínají a často si je můžete pořídit v jednom balíčku.

Kromě tohoto základu je vhodná celá řada drobnějších připojištění, která myslí na věci jako je např. ztráta zavazadla. Praktické je i připojištění odpovědnosti za škodu, obzvláště, pokud cestujete s dětmi, které některý druh katastrof prostě přitahují. Pokud vyrážíte s cestovní kanceláří, neopomínejte ani možnost pojištění storna zájezdu. Některé cestovky už tuto možnost nabízí v rámci ceny zájezdu, přesto je i tak vhodné se připojistit takříkajíc „po vlastní ose“. Nebudete pak nepříjemně překvapeni, když zájezd cestovní kancelář zruší. Myslete – a to hlavně – i na opačnou situaci, kdy potřebujete cestu zrušit vy. I to se stává a možná byste se divili, jak často. Jenže pokud nemáte pro tuto situaci sjednané pojištění, zůstane vám jenom díra v rozpočtu, protože málokdy dostanete od cestovní kanceláře celou částku zpět. Pojištění storna zájezdu tenhle problém vyřeší.

 

Pomůže vám asistenční služba

Pokud v průběhu zájezdu dojde na situaci, kterou by měla pomoci řešit pojišťovna, bude vaším užitečným pomocníkem kartička, kterou byste měli při sjednání pojistky dostat. Kromě informací o době trvání pojištění, číslem pojistné smlouvy a vaším jménem a datem narození zde naleznete také kontakt na asistenční linku. Tam vám v případě nenadálé stituace (např. tedy hospitalizace nebo úraz) poradí a nevedou vás, co dělat. Veškeré dokumenty, které u lékaře, případně policie, dostanete si pečlivě uschovejte. Jedině tak totiž bude možné vyplatit danou částku. Bohužel ale počítejte s tím, že až po příjezdu. Může proto nastat situace, že budete muset léčebné výlohy uhradit přímo na místě. V takových případech pomůže kreditní karta s dostatečným limitem čerpání.

Jsou nicméně případy, kdy bude vyplacení pojistky poněkud problematické. Jedná se o tzv. výluky z pojištění, situace, ve kterých pojišťovny jen nerady platí. Problematický je zejména alkohol nebo prokazatelně úmyslné jednání, pojišťovně se nebudou moc líbit ani úrazy při adrenalinových nebo jiných extrémních sportech. Problmatické bývá – což už velmi rychle zjistíte při sjednání pojistky – chronické onemocnění nebo těhotenství. Pozor si dávejte i na úrazy před dovolenou.

 

U Home Creditu nebude drink problém

Klienti společnosti Home Credit si mohou cestovní pojištění sjednat velmi pohodlně prostřednictvím mobilní aplikace. Velkou výhodou je rychlost a pohodlí – nemusíte chodit nikam na pojišťovnu, vše máte k dispozici ve svém mobilním telefonu. Balíček pojištění si velmi jednoduše „ušijete“ na míru svým potřebám. Samozřejmostí je nepřetržitá asistenční služba, takže budete mít jistotu, že v krizové situaci nezůstanete sami v cizí zemi. A nejlepší na tom je, že nikdo tu jednu skleničku, jako to často dělají jiné pojišťovací společnosti, nebude řešit.

Autor: Vojtěch Mach
Sdílet na sociálních sítích
Facebook LinkedIn
RK 7 2023 LQ 3
Předchozí článek

Za pracovním stolem s Radimem Kříbkem: Co obnáší práce E-commerce Business Manažera?

Příběhy > Ze života v Home Creditu
Skupina 1 2
Následující článek

Časté dilema na dovolené: karta nebo hotovost?

Rady a návody > Finance