6 tipů, jak se naučit skvěle anglicky i bez jazykového kurzu za…
Rady a návody > Ze života do života > 6 tipů, jak se naučit skvěle anglicky i bez jazykového kurzu za tisíce

6 tipů, jak se naučit skvěle anglicky i bez jazykového kurzu za tisíce

18. 1. 2016
Učit se angličtinu zábavně, třeba o půlnoci a zadarmo? V době internetu to není nic nemožného. Poradíme vám, jak naplno využít jeho možnosti.
Anglictina

1. Hrajte hru na mobilu

Myslíte si, že lidé hraním her na chytrých mobilech jen ztrácí čas? Bezplatná aplikace Duolinguo vás přesvědčí o opaku. Při hře vás provází soví průvodce a hrou zlepšujete svoji angličtinu.

Podle výzkumu City University of New York se 34 hodin strávených s Duolinguem vyrovná 1 semestru studia jazyka na univerzitě. Výhodou je, že s aplikací se můžete učit i v tramvaji nebo v čekárně u lékaře.

2. Sledujte seriály s titulky

Dejte sbohem dabingu a dívejte se na své oblíbené seriály v originále. K tomu si pusťte anglické titulky, se kterými obsahu lépe porozumíte. Budete se bavit a zároveň se u toho učit.

3. Učte se poslechem písniček

Milujete hudbu? Využijte toho a učte se z ní angličtinu. Na stránce Lyricstraining si vybere písničku a zvolíte svou úroveň angličtiny. Vaším úkolem je pak při poslechu doplnit 10, 20 nebo 50 % textu.

4. Čtěte zjednodušené zprávy

Trénujte svou angličtinu čtením zpráv na webu News in levels. Nebojte se složité angličtiny jako na BBC nebo CNN. Můžete si zvolit jednu ze 3 úrovní, ve které si chcete zprávu přečíst. V první úrovni si o aktuálním dění přečte i úplný začátečník.

5. Učte se od Mr. Duncana

YouTube je plné návodů, na to jak si udělat líčení ve stylu hollywoodských hvězd nebo jak upravovat fotky ve Photoshopu. Využijte ho i chytrému učení jazyků a začněte sledovat třeba Mistera Duncana.

Jeho hezká a zábavná videa mají i půl milionu zhlédnutí a Duncan mluví perfektní britskou angličtinou. Text navíc zároveň i vidíte v titulcích na obrazovce.

6. Seznamte se s cizinci

Pokud jste společenský typ, bude vám vyhovovat učení v kolektivu. Jestliže jste z většího města, seznamte se s cizinci, kteří v něm žijí. Často se stýkají jen s dalšími cizinci a budou rádi za šanci poznat českou kulturu.

Zkuste najít na facebooku skupinu, ve které se cizinci sdružují a pozvěte je na pivo. Můžete jim ukázat okolí nebo uvařit typická česká jídla. Při přirozené konverzaci si angličtinu procvičíte úplně nejlépe.

Autor: Redakce Home Credit
Sdílet na sociálních sítích
Facebook LinkedIn
Poskozene bankovky
Předchozí článek

Víme, kde si vyměnit poškozené a vyprané bankovky a kolik to bude stát

Rady a návody > Finance, Úřady
13229362 m
Následující článek

Finanční abeceda: Konečně budete rozumět svému finančnímu poradci [2. díl]

Rady a návody > Finance