Vojtěch Ščevík obchodním ředitelem Home Creditu v Česku a na Slovensku

Brno 19. 3. 2008 – Společnost Home Credit a. s., jeden z lídrů českého trhu spotřebitelského financování, oznamuje jmenování Vojtěcha Ščevíka novým obchodním ředitelem pro Českou republiku a Slovensko. Na této pozici nahradí Martina Vetýšku, který v Home Creditu úspěšně působil deset let a nyní se rozhodl vyzkoušet nové příležitosti.

Vojtěch Ščevík (39) přichází do skupiny Home Credit z pojišťovny Allianz, v níž zastával od roku 2006 pozici regionálního ředitele pro jižní Moravu a kde dosáhl řady obchodních úspěchů. Obchodním aktivitám, převážně v pojišťovnictví, se věnoval i v předchozích patnácti letech. Postupně pracoval na různých pozicích, včetně několika manažerských postů, v České pojišťovně a pojišťovně Winterthur.

Jako obchodní ředitel Home Creditu se bude Vojtěch Ščevík soustředit především na rozvoj obchodní sítě společnosti na českém a slovenském trhu ve vztahu ke splátkovému prodeji. V současné době je tento typ spotřebitelských úvěrů Home Credit dostupný na více než 5 000 obchodních místech napříč Českou republikou i různými segmenty.

Ke svému jmenování říká: „Věřím, že v nové pozici uplatním své dosavadní obchodní zkušenosti z oblasti finančních služeb. Home Credit má v české obchodní síti silnou pozici, kterou hodláme dále upevňovat produktovou nabídkou atraktivní jak pro koncové zákazníky, tak pro retailové partnery.

Poznámka pro editory:

Společnost Home Credit a. s. patří k lídrům trhu spotřebitelského financování v České republice. Poskytuje účelové a bezúčelové financování prostřednictvím spotřebitelských a revolvingových úvěrů, produktové portfolio doplňují hotovostní půjčky. Za rok 2007 profinancovala nákupy svých klientů v hodnotě 8,3 miliardy Kč.

Společnosti skupiny Home Credit působí na trzích spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě, ve střední Asii a na Dálném východě. V roce 2006 společně poskytly úvěry v celkovém objemu 2,7 miliardy USD. Skupina Home Credit zastává přední pozice na trzích v České republice (Home Credit, od roku 1997), na Slovensku (Home Credit Slovakia, od roku 1999), v Ruské federaci (Home Credit & Finance Bank, od roku 2002) a v Kazachstánu (Home Credit Kazachstán, od prosince 2005). V roce 2006 vstoupila na trhy v Bělorusku (OAO Home Credit Bank) a na Ukrajině (CJSC Home Credit Bank, Home Credit Finance), od prosince 2007 působí také v Číně (Home Credit Asia).

Home Credit Group je součástí skupiny PPF, založené v roce 1991, která se zabývá pojišťovnictvím, spotřebitelským financováním a poskytuje komplexní služby v oblasti správy aktiv. Za 17 let podnikání se PPF Group stala důležitou mezinárodní finanční a investiční společností, která k 30. červnu 2007 spravovala aktiva přesahující hodnotu 8,7 miliardy eur.