Sloučení společností Home Credit a.s. a Home Credit Finance a.s. nabylo právní moci

Dne 5.9.2002 nabylo právní moci usnesení Krajského soudu v Brně, kterým došlo k zápisu fúze sloučením společnosti Home Credit a.s., jakožto společnosti zanikající, a společnosti Home Credit Finance a.s, jakožto společnosti nástupnické.

Sloučení obou společností se stalo logickým vyústěním dosavadního dynamického rozvoje skupiny Home Credit v České republice. Home Credit a.s. vznikl v roce 1997 jako společnost poskytující finanční pronájem spotřebního zboží a již od svého vzniku dosahoval skvělých obchodních výsledků. Neustále se rozšiřující spektrum nabízených produktů přineslo s sebou i potřebu nabídky spotřebitelských úvěrů. Proto vznikla v roce 1998 dceřiná společnost Home Credit Finance a.s., která právě tyto úvěry poskytuje. Do roku 2000 se rozvíjely obě společnosti současně a zařadily se mezi 3 nejúspěšnější společnosti na trhu. Budoucnost však patří spotřebitelským a revolvingovým úvěrům, proto v roce 2000 vedení obou společností rozhodlo o postupném utlumení činnosti Home Credit a.s. Celý proces byl završen sloučením obou společností. Dnem realizace fúze vstoupila společnost Home Credit Finance a.s. jako právní nástupce do všech práv a závazků společnosti Home Credit a.s.

Společnost Home Credit Finance a.s. nabízí svým klientům spotřebitelské a revolvingové úvěry prostřednictvím 5 000 obchodních partnerů po celé České republice. Loňským dosaženým obratem téměř 4 mld. Kč se společnost zařadila na druhé místo v oblasti splátkového prodeje v České republice.

K tomu dodává generální ředitel společnosti Home Credit Finance a.s. Ing Pavel Plachký: „V loňském roce se nám podařilo zvýšit objem poskytnutých úvěrů o celých 230% oproti roku předcházejícímu. Jednou z příčin takového nárůstu byl úspěch revolvingového úvěru, jehož nositelem je nákupní úvěrová karta YES, která tím, že je platební Maestro kartou, revolučně rozšířila možnost využití doma i ve světě. Úspěšné produkty dále rozvíjíme a připravujeme stále nové. Naše společnost například jako první a zatím jediná nabízí možnost financování nadstandardní zdravotní péče uceleným programem Medifin. Nyní připravujeme speciální zvýhodněný vánoční produkt, neboť právě v období před Vánocemi se na splátky nakupuje nejvíce.

Společnost Home Credit Finance a.s. patří do skupiny České pojišťovny a zaujímá přední místo na trhu splátkového prodeje v České republice. Dceřinými společnostmi jsou Home Credit Slovakia, a.s, leader slovenského trhu ve splátkovém prodeji, a společnost IB Technopolis s.r.o., která v létě 2002 zahájila poskytování spotřebitelských úvěrů v oblasti Moskvy.