Skupina Home Credit jmenuje Declana McSweeneyho finančním ředitelem •…

Skupina Home Credit jmenuje Declana McSweeneyho finančním ředitelem

05. 01. 2007

Rychle expandující finanční skupinu posiluje bývalý finanční ředitel Allied Irish Bank

Amsterdam, 5. ledna 2007 – Skupina Home Credit, mezinárodní skupina specializující se na oblast spotřebitelského financování, oznamuje, že k 1. lednu 2007 jmenovala svým finančním ředitelem pana Declana McSweeneyho.

Declan McSweeney má téměř třicetileté zkušenosti v oblasti bankovnictví, které získal během své kariéry u Allied Irish Banks plc (“AIB”). Zde zastával řadu významných pozic v oblasti finančního řízení AIB v Irsku a Velké Británii.

Před příchodem do skupiny Home Credit zastával pan McSweeney pozice Deputy Chairman a Chairman of the Audit Committee v AIB Mortgage Bank, a pozici člena dozorčí rady BZWBK Bank v Polsku. Obě banky jsou dceřinými společnostmi AIB, která je největší bankovní skupinou v Irské republice.

„Declan přináší do skupiny Home Credit rozsáhlé zkušenosti v oblasti řízení financí,“ říká Alexander Labak, generální ředitel a výkonný partner skupiny Home Credit. „Tyto zkušenosti, spolu s jeho dosavadními úspěchy v oblasti bankovnictví a financí, bezpochyby významně přispějí k našemu dalšímu úspěšnému růstu.“

Jako finanční ředitel skupiny Home Credit bude Declan McSweeney odpovědný za vedení finančního týmu a za další posilování corporate governance a transparentnosti celé skupiny. Pan McSweeney ponese odpovědnost za oblast účetnictví a finančního výkaznictví, finančního plánování a analýz, treasury, daní, auditu, právních záležitostí, compliance a vztahů s investory skupiny Home Credit.

„Nabídku skupiny Home Credit jsem s potěšením přijal, přičemž hlavními faktory v tomto mém rozhodnutí byla strategie skupiny Home Credit pokračovat v disciplinovaném a ziskovém růstu a důraz na efektivní realizaci této strategie. Cíl skupiny Home Credit – poskytovat bankovní produkty a služby na vyskoké úrovni, která je obvyklá ve světě – vytváří obrovské příležitosti do budoucnosti,“říká Declan McSweeney.

Kromě své poslední manažerské role ve skupině AIB, se pan McSweeney osvědčil jako respektovaný a velmi zkušený finanční ředitel AIB. Během osmi let, po kterých zastával tuto funkci, byl mj. klíčovou osobou pro kontakt s investory, čímž vstoupil do širokého povědomí globální investorské a bankovní komunity. Před nástupem do skupiny AIB pracoval pan McSweeney pro společnost KPMG v USA a v Irsku. Vystudoval Institute of Chartered Accountants a Wharton Management Program, a získal diplom s vyznamenáním v oblasti Obchodu na University College v Dublinu. Pan McSweeney se narodil v roce 1953 a je irského původu.

Poznámka pro editory:

Skupina Home Credit

Společnosti skupiny Home Credit, působící na trzích střední a východní Evropy a střední Asie, vydaly v roce 2005 úvěry v celkovém objemu 2,1 mld. USD. Home Credit si udržuje vedoucí postavení na trzích spotřebitelského financovaní v České republice (vstup v roce 1997), Slovenské republice (1999), Ruské federaci (2002) a Kazachstánu (2005). V roce 2006 vstoupila skupina Home Credit na ukrajinský trh.

Skupina Home Credit je součástí skupiny PPF, která se řadí mezi vedoucí finanční skupiny v České republice a regionu střední a východní Evropy. Skupina PPF měla ke konci roku 2005 ve své správě majetek v hodnotě více než 10 mld. USD. PPF tvoří pojišťovací skupina, která zahrnuje Českou pojišťovnu (Moody’s Baa3, S&P BBB), největší pojišťovnu v České republice, Penzijní fond ČP a společnosti poskytující komplexní služby v oblasti správy majetku; a skupina Home Credit a PPF banka. Skupina PPF působí v regionu střední a východní Evropy a střední a jihovýchodní Asie.

www.homecredit.net