Home Credit | Pro lepší příběhy

Skupina Home Credit jmenuje Declana McSweeneyho finančním ředitelem

Přidáno

05.01.2007

Rychle expandující finanční skupinu posiluje bývalý finanční ředitel Allied Irish Bank

Amsterdam, 5. ledna 2007 – Skupina Home Credit, mezinárodní skupina specializující se na oblast spotřebitelského financování, oznamuje, že k 1. lednu 2007 jmenovala svým finančním ředitelem pana Declana McSweeneyho.

Declan McSweeney má téměř třicetileté zkušenosti v oblasti bankovnictví, které získal během své kariéry u Allied Irish Banks plc (“AIB”). Zde zastával řadu významných pozic v oblasti finančního řízení AIB v Irsku a Velké Británii.

Před příchodem do skupiny Home Credit zastával pan McSweeney pozice Deputy Chairman a Chairman of the Audit Committee v AIB Mortgage Bank, a pozici člena dozorčí rady BZWBK Bank v Polsku. Obě banky jsou dceřinými společnostmi AIB, která je největší bankovní skupinou v Irské republice.

„Declan přináší do skupiny Home Credit rozsáhlé zkušenosti v oblasti řízení financí,“ říká Alexander Labak, generální ředitel a výkonný partner skupiny Home Credit. „Tyto zkušenosti, spolu s jeho dosavadními úspěchy v oblasti bankovnictví a financí, bezpochyby významně přispějí k našemu dalšímu úspěšnému růstu.“

Jako finanční ředitel skupiny Home Credit bude Declan McSweeney odpovědný za vedení finančního týmu a za další posilování corporate governance a transparentnosti celé skupiny. Pan McSweeney ponese odpovědnost za oblast účetnictví a finančního výkaznictví, finančního plánování a analýz, treasury, daní, auditu, právních záležitostí, compliance a vztahů s investory skupiny Home Credit.

„Nabídku skupiny Home Credit jsem s potěšením přijal, přičemž hlavními faktory v tomto mém rozhodnutí byla strategie skupiny Home Credit pokračovat v disciplinovaném a ziskovém růstu a důraz na efektivní realizaci této strategie. Cíl skupiny Home Credit – poskytovat bankovní produkty a služby na vyskoké úrovni, která je obvyklá ve světě – vytváří obrovské příležitosti do budoucnosti,“říká Declan McSweeney.

Kromě své poslední manažerské role ve skupině AIB, se pan McSweeney osvědčil jako respektovaný a velmi zkušený finanční ředitel AIB. Během osmi let, po kterých zastával tuto funkci, byl mj. klíčovou osobou pro kontakt s investory, čímž vstoupil do širokého povědomí globální investorské a bankovní komunity. Před nástupem do skupiny AIB pracoval pan McSweeney pro společnost KPMG v USA a v Irsku. Vystudoval Institute of Chartered Accountants a Wharton Management Program, a získal diplom s vyznamenáním v oblasti Obchodu na University College v Dublinu. Pan McSweeney se narodil v roce 1953 a je irského původu.

Poznámka pro editory:

Skupina Home Credit

Společnosti skupiny Home Credit, působící na trzích střední a východní Evropy a střední Asie, vydaly v roce 2005 úvěry v celkovém objemu 2,1 mld. USD. Home Credit si udržuje vedoucí postavení na trzích spotřebitelského financovaní v České republice (vstup v roce 1997), Slovenské republice (1999), Ruské federaci (2002) a Kazachstánu (2005). V roce 2006 vstoupila skupina Home Credit na ukrajinský trh.

Skupina Home Credit je součástí skupiny PPF, která se řadí mezi vedoucí finanční skupiny v České republice a regionu střední a východní Evropy. Skupina PPF měla ke konci roku 2005 ve své správě majetek v hodnotě více než 10 mld. USD. PPF tvoří pojišťovací skupina, která zahrnuje Českou pojišťovnu (Moody’s Baa3, S&P BBB), největší pojišťovnu v České republice, Penzijní fond ČP a společnosti poskytující komplexní služby v oblasti správy majetku; a skupina Home Credit a PPF banka. Skupina PPF působí v regionu střední a východní Evropy a střední a jihovýchodní Asie.

www.homecredit.net