Nová kreditní karta Home Credit – peněženka plná peněz

Praha 25. 10. 2006 – Společnost Home Credit přichází na český trh spotřebitelského financování s novinkou v portfoliu produktů - nabídkou kreditní karty. Tu bude od nynějška nabízet svým stávajícím klientům. Vydání karty je zdarma, stejně jako její vedení v prvním roce. Jednou ze základních vlastností je bezúročné období v délce až 51 dnů. Obdobně jako u jiných produktů Home Credit, je předčasné splacení čerpaného úvěru zdarma. Základní měsíční úroková sazba činí 1,79 % p.m. S kreditní kartou lze bez poplatku platit u obchodníků v České republice i v zahraničí.

Předvánoční novinkou společnosti Home Credit je mezinárodní platební karta standardu MasterCard Unembossed      – kreditní karta Home Credit, která je nositelem opakovaného, tzv. revolvingového úvěru. Vedení kreditní karty je v prvním roce zdarma, v následujících letech bude poplatek činit 290 Kč ročně. Touto cenou konkuruje i běžným bankovním platebním kartám. Při placení u obchodníků v ČR i v zahraničí není nákup zatížen žádnými poplatky, zpoplatněn je pouze výběr z bankomatu. Jednou ze základních funkcionalit kreditní karty je opakované bezúročné období v délce až 51 dnů, které platí pro bezhotovostní transakce, tedy POS terminály. Od data čerpání začíná běžet bezúročné období, v rámci kterého může klient úvěr splatit bez navýšení. Pokud této možnosti nevyužije, bude půjčka standardně úročena, přičemž základní měsíční úroková sazba činí 1,79 % p.m. Vypůjčenou částku budou klienti následně splácet v měsíčních splátkách, jejichž výše je 5 % z aktuální dlužné částky, minimálně však 400 Kč. Mimořádnou splátkou lze ale podle stávající finanční situace bez jakýchkoli sankcí splatit i více, rovněž v případě zájmu o předčasné splacení celého úvěru není požadován žádný poplatek navíc.

Nabídka kreditní karty Home Credit je odpovědí na požadavky našich klientů. Jejím zavedením dostávají k dispozici moderní platební nástroj, s jehož pomocí mohou pohodlně zaplatit za nákup u obchodníků a následně v rámci opakovaného bezúročného období v délce až 51 dnů úvěr uhradit bez navýšení nebo jej splácet v měsíčních splátkách, říká k nabídce kreditní karty Ing. Miloš Stibor, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Home Credit a. s. a dodává: „Velký důraz u naší kreditní karty klademe na bezpečnost, proto v případě potřeby zablokovat kartu účtujeme poplatek pouze 50 Kč, samozřejmostí je rovněž i možnost pojištění proti neschopnosti splácet.“

Akční nabídky do konce roku 2006 – bankomat zdarma a 5 % z nákupu zpátky

S uvedením nového produktu na trh je klientům nabídnuto několik bonusů:

• jeden výběr z bankomatu do konce roku zdarma
  • z každého nákupu v listopadu a prosinci bude na účet klienta v měsíci čerpání připsáno 5 %. Pokud tedy například bezhotovostně přes terminál celkem nakoupí za 20 000 Kč, vrátíme mu 1000 Kč.

Nabídka pojištění

Stejně jako u ostatních splátkových produktů, je možné pojistit si kartu proti neschopnosti splácet. Nabízeny jsou dva druhy pojištění. Pojištění kryje nebezpečí dočasné ztráty schopnosti splácet revolvingový úvěr v důsledku pracovní neschopnosti, vztahuje se na pojistné nebezpečí neuhrazeného zůstatku dluhu v případě plné invalidity, smrti úrazem a na pojistné nebezpečí zneužití úvěrové karty, přičemž rozšířená varianta pojišťuje i případnou ztrátu pravidelného zdroje příjmu.

Nová podoba platební karty – peněženka plná peněz

Hlavním mottem kreditní karty Home Credit je „peněženka vždy plná peněz“. Držitelé karty mají k dispozici peníze, kdykoli potřebují. Této myšlence odpovídá i vizualizace kreditní karty v podobě peněženky.

Sazebník - kreditní karta Home Credit

PoplatekSazba
Vydání karty zdarma
Vedení karty první rok zdarma, další roky 290 Kč
Nákup v obchodě v ČR i zahraničí zdarma
Řádný výpis 35 Kč
Základní úroková sazba p. m. 1,79 %
Odchylka od základní úrokové sazby uvedena na úvěrové smlouvě klienta
Bezúročné období až 51 dnů
Splátka 5 % z dluhu, min. 400 Kč
Předčasná splátka zdarma
Výběr z bankomatu doma 1 % z vybrané částky, min. 85 Kč
Výběr z bankomatu v zahraničí 1 % z vybrané částky, min. 100 Kč
Výplata hotovosti na přepážce 1 % z vybrané částky, min. 100 Kč
Výplata hotovosti na přepážce v zahraničí 1 % z vybrané částky, min. 100 Kč
Pojištění schopnosti splácet A 4,38 % z měsíční splátky
Pojištění schopnosti splácet B 6,88 % z měsíční splátky
Blokace karty 50 Kč
Vydání náhradní úvěrové karty 180 Kč
Nové vygenerování PIN 100 Kč
Neoprávněná reklamace doma a zahraničí 50 Kč
Vrácení přeplatku 60 Kč

Poznámka pro editory:

Společnost Home Credit a. s. patří k lídrům trhu spotřebitelského financování v ČR a za rok 2005 profinancovala nákupy svých klientů v hodnotě 6,7 miliardy Kč. Skupina Home Credit působí v České republice, Slovenské republice, Ruské federaci a Kazachstánu. Od svého založení v roce 1997 skupina Home Credit obsloužila více než 10 milionu klientů. Skupina Home Credit je součástí mezinárodní finanční skupiny PPF.

• Spotřebitelské úvěry Home Credit lze v České republice získat na téměř 5 000 obchodních místech s elektronikou, výpočetní a kancelářskou technikou, nábytkem, kuchyněmi, stavebními díly, podlahami, bazény a dalším sortimentem, včetně nákupu dovolené nebo úhrady nadstandardních lékařských zákroků.
  • Stříbrná karta Home Credit umožňuje opakovaně nakupovat na splátky ve smluvních prodejnách Home Credit a díky standardu Maestro   i v dalších prodejnách v České republice a zahraničí. Stříbrnou kartu Home Credit je možno použít také při výběru hotovosti z bankomatů, a to opět v ČR i za hranicemi.
  • Kreditní karta Home Credit je mezinárodní platební karta standardu MasterCard Unembossed, která je nositelem opakovaného, tzv. revolvingového úvěru. Jednou ze základních vlastností karty je opakované bezúročné období v délce až 51 dnů, umožňuje platby v obchodech nebo výběry v bankomatech v ČR i v zahraničí.
  • Bezúčelová hotovostní půjčka 10 000 nebo 15 000 Kč je dostupná na 1 500 pobočkách České pošty. O půjčku může požádat fyzická osoba starší 18 let v zaměstnaneckém poměru.