Martin Řezáč nově hlídá rizika Home Creditu

1. 5. 2014

Autor

Zuzana Bienvenu

Novým ředitelem divize Risk pro celou Českou republiku i Slovensko se stává Martin Řezáč. Do jeho kompetence bude spadat řízení rizik a zpracování smluv. Martin Řezáč přichází z Masarykovy univerzity, kde dlouhodobě působil na Ústavu matematiky a statistiky jako odborný asistent. V pozici tak vystřídá Lukáše Civína, který pokračuje v kariéře v rámci skupiny Home Credit.

Martin Řezáč přechází z Masarykovy univerzity. Zde působil jako odborný asistent, a získal svůj doktorský titul v oboru pravděpodobnost a matematická statistika. Řízení rizika se věnuje dlouhodobě profesně i z akademického pohledu. Již dříve působil ve skupině Home Credit International, kde se zabýval řízením rizik na mezinárodní úrovni. Na téma úvěrového rizika a scoringových modelů publikoval řadu příspěvků v českých i zahraničních vědeckých časopisech a sbornících. V rámci výuky se věnoval oblastem statistiky a data-miningu.

Řízení rizika v Home Creditu je na vysoké úrovni. Proto mým prvořadým cílem je pokračovat v současných projektech a úspěšně je dokončit. Dále bych rád aplikoval poznatky z vědecké půdy a zavedl nové, inovativní prvky v řízení rizik,“ říká ke svému jmenování Martin Řezáč.

Martin Řezáč je ženatý, má dvě děti. Mezi jeho koníčky patří hlavně volejbal a vodáctví. Na kánoi projel téměř všechny řeky v Česku a na svém pádle má i nemálo zářezů ze slovenských řek.