Lukáš Civín je novým ředitelem řízení kreditních rizik Home Creditu •…

Lukáš Civín je novým ředitelem řízení kreditních rizik Home Creditu

01. 07. 2010

Brno, 1. července 2010 – Lukáš Civín se s účinností od 1. července 2010 stává novým ředitelem řízení kreditních rizik společnosti Home Credit. Stejnou pozici bude zastávat i v sesterské společnosti Home Credit Slovakia. Ve funkci střídá Davida Praibiše, který se rozhodl vyzkoušet nové pracovní příležitosti.

„Mým hlavním úkolem v nové funkci je efektivní řízení kreditního rizika: na jedné straně citlivým nastavením jednotlivých parametrů pro schvalování klientů podpořit prodej úvěrů, na straně druhé udržet společnost bezpečnou zdravou a uchránit ji před podvody,“  uvádí Lukáš Civín.

Lukáš Civín přichází z konzultantské a servisní společnosti Home Credit International, která se zaměřuje na společnosti skupiny Home Credit. Zde od roku 2007 pracoval na různých středně manažerských pozicích, např. jako fraud analytik nebo risk analytik. Později vedl oddělení prevence proti podvodům. V letech 2004 – 2006 se věnoval analytické a konzultantské činnosti ve společnosti Adastra.

Lukáš Civín je ženatý, čerstvý otec, ve volném čase se věnuje turistice, volejbalu, geocachingu a cestování.

Poznámky pro editory:

Společnost Home Credit a.s., založená v roce 1997, je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování v České republice. Společnost nabízí širokou škálu úvěrových produktů: půjčky v místě prodeje, hotovostní půjčky, kreditní karty a revolvingové půjčky. V roce 2009 společnost poskytla úvěry v celkové výši 7,7 miliardy Kč. Společnost Home Credit a.s. je členem skupiny Home Credit.

Další informace jsou k dispozici na www.homecredit.cz.

Skupina Home Credit („skupina“) je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě a Asii. Ve vybraných zemích skupina úspěšně rozvíjí služby retailového bankovnictví jako běžné účty či vklady. Jejích 14 200 zaměstnanců obsluhuje více než 5,7 milionu zákazníků ve všech geografických oblastech, v nichž jsou služby pod značkou Home Credit poskytovány (údaj ke dni 30. června 2009). Skupina Home Credit v současnosti působí v 8 zemích: v České republice (Home Credit a.s., od roku 1997), na Slovensku (Home Credit Slovakia, a.s., od roku 1999), v Ruské federaci (OOO Home Credit & Finance Bank, od roku 2002), Kazachstánu (AO Home Credit Bank, od roku 2005), na Ukrajině (OAO Home Credit Bank, od roku 2006), v Bělorusku (OAO Home Credit Bank, od roku 2007), Číně (HC Asia N.V., od roku 2007) a Vietnamu (PPF Vietnam Finance Company Ltd., od roku 2009).

Další informace jsou k dispozici na www.homecredit.net.

Skupina Home Credit patří do skupiny PPF, jedné z největších mezinárodních investičních skupin ve střední a východní Evropě. Aktiva ve správě skupiny PPF převyšují 10 miliard eur (ke dni 30. června 2009). Skupina PPF se zabývá finančními službami (bankovnictví a spotřebitelské financování, pojištění a penzijní fondy), investicemi v oblasti private equity a investicemi do nemovitostí. Skupina PPF aktivně vyhledává investiční příležitosti na vznikajících trzích střední a východní Evropy, Ruska, Společenství nezávislých států a Dálného východu.

Další informace jsou k dispozici na www.ppf.cz.