preload obrazku pro baner

Home Credit a.s. a Home Credit Slovakia, a.s. jmenuje Ericha Čomora generálním ředitelem a předsedou představenstva

Přidáno

29.01.2007

Ve své nové pozici bude pan Čomor zodpovědný za řízení každodenních aktivit skupiny Home Credit na českém a slovenském trhu a bude přímo podřízen Alexandru Labakovi, generálnímu řediteli a výkonnému partnerovi skupiny Home Credit. Před příchodem do skupiny Home Credit Erich Čomor úspěšně zastával pozici Chief Marketing & Product Officer v GE Money Bank v České republice, jak dokládají velmi atraktivní nové produkty a reklamní kampaně. Ve své nové roli bude mimo jiné zodpovědný za další posílení obchodních a marketingových aktivit společností Home Credit.

„Home Credit má do budoucna výborné předpoklady pro další rychlý a ziskový růst. Společnost má jedinečnou pozici na trhu spotřebitelského financování a tuto pozici se snaží neustále posilovat pomocí atraktivních nabídek pro své klienty i těsné spolupráce s distribučními partnery. Home Credit rovněždisponuje výjimečným týmem kvalifikovaných a motivovaných profesionálů na všech úrovních organizační struktury společnosti. Tyto přednosti využijeme k dalšímu rozvoji v oblasti spotřebitelského financování a kreditních karet," říká ke svému jmenování Erich Čomor.

Před příchodem do GE Money Bank působil Erich Čomor sedm let ve společnosti McKinsey & Co, kde se věnoval poradenství v oblasti vytváření a zavádění nových bankovních produktů a zvyšování efektivnosti prodejních aktivit. Zde také získal hlubokou znalost bankovního trhu v ČR a dalších evropských zemích. Pan Čomor v roce 1993 absolvoval na Vysoké škole ekonomické v Praze, titul MBA získal na Kellogg School of Management v USA.

Poznámka pro editory:

Skupina Home Credit

Společnosti skupiny Home Credit, působící na trzích střední a východní Evropy a střední Asie, vydaly v roce 2005 úvěry v celkovém objemu 2,1 mld. USD. Home Credit si udržuje vedoucí postavení na trzích spotřebitelského financovaní v České republice (vstup v roce 1997), Slovenské republice (1999), Ruské federaci (2002) a Kazachstánu (2005). V roce 2006 vstoupila skupina Home Credit na ukrajinský trh.

Skupina Home Credit je součástí skupiny PPF, která se řadí mezi vedoucí finanční skupiny v České republice a regionu střední a východní Evropy. Skupina PPF měla ke konci roku 2005 ve své správě majetek v hodnotě více než 10 mld. USD. PPF tvoří pojišťovací skupina, která zahrnuje Českou pojišťovnu
(Moody's Baa3, S&P BBB), největší pojišťovnu v České republice, Penzijní fond ČP a společnosti poskytující komplexní služby v oblasti správy majetku; a skupina Home Credit a PPF banka. Skupina PPF působí v regionu střední a východní Evropy a střední a jihovýchodní Asie.
www.homecredit.net