Click Credit je podle dvou nezávislých průzkumů nejvýhodnější…

Click Credit je podle dvou nezávislých průzkumů nejvýhodnější mikropůjčka na trhu

19. 12. 2014

Potvrzeno. Pokud Češi potřebují půjčit sumu do 5 000 Kč na kratší dobu, je pro ně nejvýhodnější zvolit společnost Click Credit. Tvrdí to nezávisle na sobě průzkumy dvou respektovaných finančních serverů Měšec.cz a Bankovnipoplatky.com. Průzkum serveru Bankovní poplatky se navíc kromě ceny zaměřil i na sankční podmínky, nahlížení do registrů nebo využití rozhodčích doložek, tedy na faktory spojené s bezpečností poskytovatele mikropůjček – i zde Click Credit zvítězil.

Mnoho novinářů a s nimi i čtenářů má mikropůjčky zažité jako nebezpečný produkt, kterému je třeba se vyhnout. Nemusí tomu ale tak být. „Důležitý je nejen výběr solidní společnosti, která úvěr poskytne, ale i účelu. Je třeba se vyhnout tomu, aby lidé mikropůjčkou řešili nedostatek peněz před každou výplatou. Tento typ půjčky je smysluplný třeba ve chvíli, kdy je třeba rychle opravit auto, kterým se živitel rodiny dopravuje do práce. Peníze na opravu pomohou překlenout období, po kterou by jinak nuceně zůstal doma. Z výplaty pak vše hned splatí, u Click Creditu navíc s minimálním navýšením,“ vysvětluje Zuzana Bienvenu, mluvčí společnosti Home Credit, do jejíž skupiny Click Credit spadá.

Nízká cena za mikropůjčku i další pozitiva

Hned dva odborné finanční servery se v prosinci zaměřily na mikropůjčky. V průzkumu Bankovních poplatků i Měšce.cz redakce zkoumaly nabídku mikroúvěrů do 5 000 Kč, na které se tedy nevztahuje zákon o spotřebitelském úvěru. Měšec.cz hodnotil poplatek za půjčku a její prodloužení, sankce v případě včasného nesplacení i úroky z prodlení, přičemž za jednoznačného vítěze prohlásil společnost Click Credit, kterou nazval jedinou firmou, u které nemusí mít spotřebitel strach půjčit si rychlé peníze. Bankovní poplatky firmy nabízející mikropůjčky otestovaly pozicí běžného klienta, přičemž jako kritéria hodnocení využily široké spektrum kritérií od ceny mikropůjčku, poplatku za sjednání, sankce, nahlížení do registrů, využití rozhodčích doložek a další. Click Credit bodoval jak nízkou cenou za půjčku a nízkým poplatkem za její prodloužení, tak i mírně nastavenými sankcemi za nesplácení. V obou průzkumech Click Credit konkurenci předčil a umístil se na prvním místě.

Bezpečný a férový. Jediný na trhu

Nabídkami na rychlou a nízkou půjčku se hemží nejen internet, ale takřka každá vývěsní plocha na ulici. V tomto množství se ale skrývá mnoho podvodníků, kterým spotřebitel naletí a původně malá půjčka kvůli sankcím a poplatkům nebezpečně naroste. Takto napálení spotřebitelé tvoří až desetinu lidí, kteří se s prosbou o pomoc obrací na Poradnu při finanční tísni. Pro zpravodajský server Aktuálně.cz to prohlásil její ředitel David Šmejkal. Ve stejném článku server zmiňuje, že jedinou bezpečnou a férovou společností na trhu je Click Credit. „Click Credit bych určitě mohl doporučit. Je to levná a férová půjčka, která lidi neposílá do exekuce,“ potvrdil Šmejkal, podle kterého mnohé jiné společnosti lákají na zdánlivé výhody, ale na spotřebitele číhají drakonické sankce.