Banky ocenily rozvoj Home Credit Finance a nabídly téměř o miliardu více, než společnost požadovala

Dynamický rozvoj společnosti Home Credit Finance a. s. se odráží v zájmu o financování dalšího růstu jejího podnikání – včera (17.8.2005) došlo k podpisu smlouvy o poskytnutí zajištěné revolvingové uvěrové linky v objemu 3 miliardy Kč. Nabídka financujících bank přitom převýšila požadovaný objem úvěrové linky o 27 %. „Banky byly připravené poskytnou financování v hodnotě 3,8 miliardy českých korun. Velký zájem bankovních domů tak dokládá atraktivitu financování společnosti Home Credit Finance,“ potvrzuje Ing. Robert Potáč, místopředseda představenstva společnosti Home Credit Finance a. s. a zároveň generální ředitel PPF Global Markets, která přípravu úvěru pro společnost Home Credit Finance a. s. zajistila.

Zajištěná revolvingová uvěrová linka o objemu 3 miliardy Kč je určena především k financování jednorazových spotřebitelských půjček poskytovaných společností Home Credit Finance a. s. klientům v České republice. „Úvěrovou linku bude společnost Home Credit Finance využívat po dobu čtyř let a její úročení dosahuje 0,95% p.a. nad sazbu PRIBOR (úroková sazba v českých korunách pro mezibankovní depozita). Čerpání úvěru proběhne v tranších o minimální hodnotě 100 milionů českých korun, což pomáhá při efektivním řízení likvidity společnosti,“ přibližuje podmínky poskytnutí úvěrové linky Ing. Alena Mudríková, ředitelka útvaru syndikovaných úvěrů PPF Global Markets s tím, že první využití linky společnost Home Credit Finance předpokládá již koncem letošního srpna.

Mandátovaní aranžéři úvěrové linky jsou společnosti ING Bank N.V. a ABN AMRO Bank N.V. Kromě nich se na financování úvěru podílejí i další bankovní domy: BAWAG Bank, CALYON Bank, COMMERZBANK a HVB Bank.

Poznámka pro editory:

PPF Global Markets je součástí společnosti PPF a. s. a zabývá se zajišťování financování pro členy skupiny PPF na mezinárodních finančních trzích.

Společnost Home Credit Finance a. s. patří k lídrům českého trhu spotřebního financování, za rok 2004 profinancovala nákupy svých klientů v hodnotě 6,24 miliardy Kč. Skupina Home Credit působící v České republice, Slovenské republice a Ruské federaci financovala v roce 2004 nákupy v celkové hodnotě 31,5 miliardy Kč, což představovalo meziroční nárůst o 142%. Jednotlivé společnosti Home Credit jsou součástí skupiny PPF.

Skupina PPF je jedním z nejvýznamnějších českých finančních investorů, který úspěšně spravuje aktiva v hodnotě přibližně 200 miliard Kč. Skupinu tvoří například Česká pojišťovna, Home Credit, eBanka a specializované společnosti zabezpečující komplexní servis spojený se správou majetku. PPF rozvíjí své aktivity v regionu střední a východní Evropy a je vlastníkem řady finančních institucí, které v oblasti svého působení patří k nejvýznamnějším.