Spotřebitelský úvěr Medifin vloni nejčastěji hradil operace očí, pomohl však i s financováním odběru pupečníkové krve nebo léčby neplodnosti

Brno 14. 4. 2008 – Sedmým rokem poskytuje Home Credit financování nadstandardní zdravotní péče pomocí spotřebitelského úvěru Medifin. V roce 2007 si lidé vypůjčili v průměru 16 000 korun. Klienti produkt nejčastěji využili na laserové operace očí a zákroky plastické chirurgie. Mezi odbornými výkony hrazenými vloni prostřednictvím Medifinu se nacházejí i odběry pupečníkové krve nebo léčba neplodnosti. V 83 procentech případů Medifin využily ženy.

Průměrná výše spotřebitelského úvěru na zdravotní péči v roce 2007 činila 16 000 Kč se splatností průměrně 17 měsíců. Převážná většina klientů lékařské péče na splátky byly ženy, které tvořily 83 % všech klientů. Nejmladší dívce bylo 19 let, nejstarší klientce o 65 let víc.

Ženy jsou takřka výhradními klienty estetické chirurgie a samozřejmě gynekologické péče na splátky. „Vloni jsme pomohli i v tak unikátních oblastech, jako je reprodukční medicína nebo odběr pupečníkové krve, potřebný k případné transplantaci krvetvorných buněk dítěte. Home Credit tak zpřístupňuje nabídku špičkové zdravotní péče většímu okruhu pacientů,“ uvádí Erich Čomor, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Home Credit a. s.

Z celkového pohledu do statistik vyplývá, že téměř čtvrtinu objemu všech úvěrů na odborné lékařské zákroky klienti v roce 2007 vynaložili na chirurgické odstranění očních vad jako krátkozrakost nebo dalekozrakost, které zdravotní pojišťovny nehradí. Je to dáno i obecně vyšším průměrným úvěrem, který v případě operací očí dosáhl 26 000 Kč. V oblasti estetické chirurgie lékaři vloni na splátky provedli například liposukci, plastiku prsou či abdominoplastiku (plastickou operaci břicha).

Spotřebitelský úvěr Medifin nabízí Home Credit jako jediný produkt svého druhu v České republice od roku 2002. Uplatnění našel především v estetické a oční chirurgii, gynekologii a stomatologii, může však sloužit i k financování jakýchkoliv dalších typů ošetření, která poskytují partnerská zdravotnická zařízení. Těch je v současnosti 360 po celé republice a zahrnují jak specializované kliniky, tak privátní ordinace odborných lékařů.

„Financování lékařské péče prostřednictvím Medifinu přichází na řadu v okamžiku, kdy klient nemůže aktuální zdravotní problém řešit přes zdravotní pojišťovnu. Je zřejmé, že oblast nadstandardní zdravotní péče se z obchodního hlediska nedá srovnávat s běžnými spotřebitelskými segmenty. Přesto ji považujeme za důležitou součást naší komplexní nabídky klientovi,“ dodává Erich Čomor.

Co je Medifin

Jako jediný svého druhu v Česku je spotřebitelský úvěr Medifin přímo určen pro financování nadstandardních lékařských zákroků. V ordinacích stomatologů lze na tento úvěr pořídit veškeré úkony, na které si pacient musí buď připlatit nebo je hradí zcela sám (zubní implantáty, korunky a můstky, částečné snímatelné náhrady, estetické zákroky atd.). V gynekologii má Medifin největší uplatnění při úhradě dlouhodobých antikoncepčních systémů, které jsou charakteristické vyššími počátečními náklady na jejich pořízení. Medifin je využíván rovněž k financování očních operací, zejména odstraňujících oční vady. V estetické medicíně patří k nejčastějším zákrokům operace očních víček, ušních boltců, nosu, facelifting, úprava prsů nebo liposukce.

Vedle klasické lékařské péče lze Medifin využít také k nákupu zdravotních pomůcek, například kvalitních brýlí v optikách či speciálních terapeutických pomůcek, nebo k financování léčebných pobytů.

Charakteristiky spotřebitelského úvěru Medifin:

• Žádná platba v hotovosti (akontace od 0 %).
  • Výše úvěru standardně od 3 000 Kč do 50 000 Kč, úvěry nad 50 000 Kč jsou poskytovány na základě individuální dohody.
  • Volba doby splácení od 6 do 36 měsíců.
  • První splátku hradí klient měsíc od data uzavření smlouvy, resp. měsíc po zákroku.

Poznámka pro editory:

Společnost Home Credit a. s. patří k lídrům trhu spotřebitelského financování v České republice. Poskytuje účelové a bezúčelové financování prostřednictvím spotřebitelských a revolvingových úvěrů, produktové portfolio doplňují hotovostní půjčky. Za rok 2007 profinancovala nákupy svých klientů v hodnotě 8,3 miliardy Kč.

Společnosti skupiny Home Credit působí na trzích spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě, ve střední Asii a na Dálném východě. V roce 2006 společně poskytly úvěry v celkovém objemu 2,7 miliardy USD. Skupina Home Credit zastává přední pozice na trzích v České republice (Home Credit, od roku 1997), na Slovensku (Home Credit Slovakia, od roku 1999), v Ruské federaci (Home Credit & Finance Bank, od roku 2002) a v Kazachstánu (Home Credit Kazachstán, od prosince 2005). V roce 2006 vstoupila na trhy v Bělorusku (OAO Home Credit Bank) a na Ukrajině (CJSC Home Credit Bank, Home Credit Finance), od prosince 2007 působí také v Číně (Home Credit Asia).

Home Credit Group je součástí skupiny PPF, založené v roce 1991, která se zabývá spotřebitelským financováním a retailovým bankovnictvím, prostřednictvím svého podílu ve společném podniku Generali PPF Holding je účastníkem trhu pojišťovnictví a komplexních služeb v oblasti správy majetku. Za 17 let podnikání se PPF Group stala důležitou mezinárodní finanční a investiční společností, která k 30. červnu 2007 spravovala aktiva přesahující hodnotu 8,7 miliardy eur.