Skupina Home Credit získala finanční instituci v Bělorusku

Amsterdam, 9. ledna 2007 – Skupina Home Credit, mezinárodní skupina specializující se na oblast spotřebitelského financování, oznamuje, že od skupiny privátních zahraničních investorů získala kontrolní podíl v OJSC Lorobank.

Lorobank je malá finanční instituce s bankovní licencí působící v Bělorusku, která  měla k 30. září 2006 celková aktiva dle lokálních účetních standardů ve výši 6,4 mld. BYR (2,4 mil. EUR). Konečným majoritním vlastníkem Lorobank jeHome Credit B.V. - holdingová společnost zastřešující skupinu Home Credit.

Tato akvizice je v souladu se geografickou strategií skupiny Home Credit působitna trzích spotřebitelského financování střední a východní Evropy, zemí SNS a střední Asie. Skupina Home Credit působí v České republice, Slovenské republice, Ruské federaci, Kazachstánu a na Ukrajině. Skupina Home Credit je součástí mezinárodní finanční skupiny PPF a orientuje se na poskytování služeb v oblasti spotřebitelského financování ve formě spotřebitelských úvěrů i revolvingových úvěrů.

Poznámka pro editory:

Skupina Home Credit

Společnosti skupiny Home Credit, působící na trzích střední a východní Evropy a střední Asie, vydaly v roce 2005 úvěry v celkovém objemu 2,1 mld. USD. Home Credit si udržuje přednípostavení na trzích spotřebitelského financovaní v České republice (vstup v roce 1997), Slovenské republice (1999), Ruské federaci (2002) a Kazachstánu (2005). V roce 2006 vstoupila skupina Home Credit na ukrajinský trh.

Skupina Home Credit je součástí skupiny PPF, která se řadí mezi přední finanční skupiny v České republice a regionu střední a východní Evropy. Skupina PPF měla ke konci roku 2005 ve správě aktiva v hodnotě více než 10 mld. USD. PPF tvoří: pojišťovací skupina, která zahrnuje Českou pojišťovnu (Moody’s Baa3, S&P BBB), největší pojišťovnu v České republice, Penzijní fond ČP a společnosti poskytující komplexní služby v oblasti správy majetku, a skupina Home Credit a PPF banka. Skupina PPF působí v regionu střední a východní Evropy a střední a jihovýchodní Asie.

www.homecredit.net

Lorobank

Lorobank je malá finanční instituce s centrálou v běloruském Minsku. Banka k 30. září 2006 vykázala celková aktiva dle lokálních účetních standardů ve výši 6,4 mld. BYR (2,4 mil. EUR).