S Home Creditem lze nyní nakupovat na splátky i v prodejnách ASKO…

S Home Creditem lze nyní nakupovat na splátky i v prodejnách ASKO Nábytek

13. 02. 2008

Brno 13. 2. 2008 – Home Credit, jeden z lídrů trhu spotřebitelského financování v České republice, začal poskytovat své úvěrové služby v obchodních domech společnosti ASKO Nábytek. Zákazníci tak mohou nakupovat s Home Creditem na splátky i v síti předního prodejce nábytku v Česku.

„Nábytek se dlouhodobě pohybuje na čele žebříčku komodit, jejichž nákup chtějí zákazníci financovat prostřednictvím spotřebitelského úvěru. Partnerstvím s významným prodejcem ASKO Nábytek svou pozici v tomto segmentu dále posílíme a budeme moci nabízet kvalitní úvěrové produkty širší skupině zákazníků,“říká Erich Čomor, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Home Credit a. s.

Home Credit umožní nákup jakéhokoliv zboží na splátky ve všech prodejnách ASKO Nábytek. Těch je v současnosti deset po celé České republice – v Praze, Plzni, Teplicích, Hradci Králové, Brně, Zlíně, Olomouci, Táboře a také v Mladé Boleslavi, kde byla otevřena začátkem února. ASKO Nábytek doposud obsloužil v České republice více než 1,25 milionu zákazníků

Všechny pobočky nabízejí svým zákazníkům široký sortiment nábytku, a to jak v moderním designu, tak v klasickém provedení. „Prodáváme úplný nábytkářský sortiment včetně nábytku kancelářského. Zároveň nabízíme bohatý výběr doplňkového zboží v tzv. butiku. Nabídku doplňuje prodej dle katalogu. Samozřejmostí jsou komplexní služby zákazníkům – platba kartami, poradenství, zákaznický servis, doprava či montáž,“ uvádí Marek Tajbl, marketingový ředitel společnosti ASKO Nábytek.

Společnost ASKO Nábytek spol. s r. o. nepůsobí pouze na tuzemském trhu, ale také na Slovensku a v Maďarsku. Slovenským zákazníkům nabízí úvěrové produkty sesterské Home Credit Slovakia.

Nábytek na splátky – v průměru za 12 600 Kč se splatností 13 měsíců

Průměrná výše úvěru Home Credit na nákup nábytku v loňském roce dosáhla 12 600 Kč, což je o tisícikorunu víc než průměrný spotřebitelský úvěr v obchodní síti obecně. Nejvyšší úvěr poskytnutý v roce 2007 činil 300 000 Kč a sloužil na nákup kuchyňské linky. Klienti své úvěry na financování nábytku splatí v průměru za 13 měsíců.

Spotřebitelský úvěr Home Credit na nákup širokého sortimentu nábytku z ASKO si může klient nastavit podle svých individuálních potřeb. Sjednat jej lze již od 3 000 Kč, a to i s nulovou akontací. Horní hranice výše úvěru omezena není. Délku splácení si klient volí od 5 do 48 měsíců, minimální výše splátky se tak pohybuje už od 105 korun. K uzavření úvěrové smlouvy přímo v prodejně standardně stačí dva doklady totožnosti a je otázkou několika málo minut. Jakoukoliv variantu úvěru lze doplnit pojištěním proti neschopnosti splácet, které klienta chrání pro případ pracovní neschopnosti, ztráty zaměstnání.

Poznámka pro editory:
Společnost Home Credit a. s. patří k lídrům trhu spotřebitelského financování v České republice. Poskytuje účelové a bezúčelové financování prostřednictvím spotřebitelských a revolvingových úvěrů, produktové portfolio doplňují hotovostní půjčky. Za rok 2007 profinancovala nákupy svých klientů v hodnotě 8,3 miliardy Kč.

Společnosti skupiny Home Credit působí na trzích spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě, ve střední Asii a na Dálném východě. V roce 2006 společně poskytly úvěry v celkovém objemu 2,7 miliardy USD. Skupina Home Credit zastává přední pozice na trzích v České republice (Home Credit, od roku 1997), na Slovensku (Home Credit Slovakia, od roku 1999), v Ruské federaci (Home Credit & Finance Bank, od roku 2002) a v Kazachstánu (Home Credit Kazachstán, od prosince 2005). V roce 2006 vstoupila na trhy v Bělorusku (OAO Home Credit Bank) a na Ukrajině (CJSC Home Credit Bank, Home Credit Finance), od prosince 2007 působí také v Číně (Home Credit Asia).

Home Credit Group je součástí skupiny PPF, založené v roce 1991, která se zabývá pojišťovnictvím, spotřebitelským financováním a poskytuje komplexní služby v oblasti správy aktiv. Za 17 let podnikání se PPF Group stala důležitou mezinárodní finanční a investiční společností, která k 30. červnu 2007 spravovala aktiva přesahující hodnotu 8,7 miliardy eur.