Ředitelem obchodní sítě Home Creditu je Jan Plaček

11. 4. 2012

Autor

Zuzana Bienvenu

Brno 11. duben 2012 – Novým ředitelem obchodní sítě společnosti Home Credit a. s. se stal Jan Plaček. Na své pozici bude zodpovědný za fungování, rozvoj a strategii obchodní sítě společnosti v České republice

Plaček přichází do Home Creditu z pojišťovny Uniqa, kde čtyři roky zastával pozici ředitele pro jižní Moravu. I jeho předchozí kariéra je spojena s pojišťovnictvím, působil v Axa pojišťovně či České pojišťovně. Vystudoval kybernetiku na Elektrotechnické fakultě VUT v Brně. Mluví anglicky, německy a rusky.

„Věřím, že v nové pozici přispěji k upevnění vztahů s našimi stávajícími obchodními partnery i k navázání spolupráce s těmi novými. Oblast splátkového prodeje ještě zdaleka nevyčerpala svůj potenciál, a proto se těším na nové výzvy,“ uvádí Plaček.

Jan Plaček nezapře svůj jihomoravský původ – rád zpívá a je znalcem vína. V mládí se věnoval závodní atletice – desetiboji a vrhu koulí, ze nějž získal i dorosteneckou medaili. Zajímá se o film a historickou geografii. Je ženatý, má dceru a syna.

Poznámky pro editory:

Společnost Home Credit a.s., založená v roce 1997, je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování v České republice. Společnost nabízí širokou škálu úvěrových produktů: půjčky v místě prodeje, úvěry na automobily, hotovostní půjčky, kreditní a úvěrové karty. V roce 2011 společnost poskytla úvěry v celkové výši 8,75 miliardy Kč. Společnost Home Credit a.s. je členem skupiny Home Credit.

Další informace jsou k dispozici na www.homecredit.cz .

Skupina Home Credit (Home Credit B.V. a její dceřiné společnosti) je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování v Evropě a své služby nabízí 4,5 milionu aktivních klientů (k 30. 6. 2011 včetně Kazachstánu). Ve vybraných zemích úspěšně nabízí a rozvíjí také služby retailového bankovnictví. Skupina působí v České republice (od roku 1997), na Slovensku (od roku 1999), Ruské federaci (od roku 2002) a v Bělorusku (od roku 2007). Značka Home Credit je od roku 2005 navíc přítomna v Kazachstánu, kde společnost Home Credit B. V. drží minoritní podíl v AO Home Credit Bank.

Další informace jsou k dispozici na www.homecredit.net .

Skupinu Home Credit plně vlastní PPF Group N. V. („PPF“), která je jednou z největších investičních a finančních skupin ve střední a východní Evropě. Aktuálně vlastní aktiva ve výši zhruba 12,4 miliard EUR (k 31. 12. 2010), zahrnující různorodé aktivity od bankovnictví a pojišťovnictví přes nemovitosti, oblast energetiky a těžbu nerostů či zemědělství až po největší ruský obchodní řetězec se spotřební elektronikou. Působnost PPF sahá ze střední a východní Evropy přes Rusko až do Asie.
Na základě úspěchu Home Creditu v Evropě PPF rozvíjí spotřebitelské financování pod značkou Home Credit také v Asii, konkrétně v Číně (od roku 2007) a ve Vietnamu (od roku 2009), a zkoumá příležitosti pro vstup na další rozvíjející se trhy v tomto regionu.

Další informace jsou k dispozici na www.ppf.eu .