Home Credit | Pro lepší příběhy

Index odpovědného úvěrování ovládly společnosti ze skupiny Home Credit

Přidáno
26.11.2019

Společnosti ze skupiny Home Credit se umístily na nejvyšších místech respektovaného žebříčku bank a úvěrových společností poskytujících spotřebitelske úvěry, který tradičně sestavuje nezisková organizace Člověk v tísni. Mezi 35 hodnocenými společnostmi obsadila Air Bank 1. místo, Zonky 2. místo a Home Credit devátou pozici.

Z hlediska bodového ohodnocení získala Air Bank 81 bodů ze sta možných, Zonky 79 bodů. Home Credit obdržel 70 bodů, stejně jako ČSOB a Česká spořitelna.

„Výsledky tohoto pravidelného hodnocení nám dělají radost dlouhodobě. Tentokrát je však naše zadostiučinění ještě o něco větší než obvykle, protože jsme v uplynulých měsících museli stále čelit nepravdivým článkům a informacím o naší údajné neserióznosti, vysokých úrocích a tak dále. Věřím, že po zveřejnění tohoto nezávislého a respektovaného hodnocení tato kampaň definitivně skončí“, řekl k tomu předseda představenstva skupiny Home Credit Jiří Šmejc.

Kromě Air Bank, Zonky a Home Creditu se v minulých žebříččích ještě navíc umisťovala na nejvyšších místech půjčka Kamali, kterou rovněž poskytuje Home Credit. Naposledy letos v červnu obsadila pujčka Kamali v obdobném hodnocení organizace Člověk v tísni první místo.