Home Credit začal spolupracovat s Ewing PR

Brno 1. 10. 2009 – Společnost Home Credit, jeden z předních poskytovatelů spotřebitelských úvěrů v České republice, si vybrala agenturu Ewing Public Relations (EPR) k zajištění služeb v oblasti public relations. Výchozím bodem spolupráce bude vypracování a realizace nové komunikační strategie produktového i korporátního PR.

„Agentura zvítězila ve výběrovém řízení zejména díky svému vhledu do problematiky finančního sektoru. Přesvědčila nás také kreativitou při prezentaci zadaných úkolů a mírou nasazení,“ uvedla Eva Řimnáčová, tisková mluvčí Home Credit.

EPR bude s Home Creditem spolupracovat v oblasti media relations, zajišťovat poradenskou činnost a realizovat konkrétní komunikační strategie. K jejím úkolům bude patřit i aktivní vyhledávání mediálních příležitostí pro podporu obchodní činnosti.

„Z nově navázané spolupráce máme radost, oblast financí patří k sektorům, v nichž má naše agentura mnohaleté zkušenosti. Doufám, že naše práce bude pro Home Credit významným přínosem,“ uvedla Pavlína Rieselová, jednatelka agentury EPR.

V týmu EPR bude za projekt odpovídat Štěpán Neubauer se supervizí Jiřího Hrabovského.

Poznámka pro editory

Společnost Home Credit, a. s., patří k lídrům trhu spotřebitelského financování v České republice. Poskytuje účelové a bezúčelové financování prostřednictvím spotřebitelských a revolvingových úvěrů, produktové portfolio doplňují hotovostní půjčky. Za rok 2008 profinancovala nákupy svých klientů v hodnotě 9,6 miliardy Kč.

Společnosti skupiny Home Credit působí na trzích spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě, ve střední Asii a na Dálném východě. V roce 2008 společně poskytly úvěry v celkovém objemu 3,6 miliardy eur. Skupina Home Credit zastává přední pozice na trzích v České republice (Home Credit, od roku 1997), na Slovensku (Home Credit Slovakia, od roku 1999), v Ruské federaci (Home Credit & Finance Bank, od roku 2002) a v Kazachstánu (od prosince 2005). V roce 2006 vstoupila na trhy v Bělorusku (Home Credit Bank) a na Ukrajině (Home Credit Bank, Home Credit Finance), od prosince 2007 působí také v Číně a od roku 2009 ve Vietnamu.

Skupina Home Credit Group je součástí mezinárodní finanční skupiny PPF, která s e zaměřuje především na spotřebitelské financování a retailové bankovnictví. Skupina dále aktivně vyhledává investiční příležitosti a realizuje strategické investice na rostoucích trzích střední a východní Evropy a Asie. Prostřednictvím podílu v Generali PPF Holdingu je skupina PPF účastníkem trhu pojišťovnictví ve střední a východní Evropě. Za 18 let své existence se skupina PPF stala jedním z předních mezinárodních finančních investorů s hodnotou spravovaných aktiv převyšující 8 miliard euro.