Home Credit začal financovat nákup nábytku v obchodních domech KIKA

Brno 2. 7. 2008 – Home Credit, jeden z lídrů českého trhu spotřebitelského financování, nyní umožňuje nakupovat na splátky také v síti obchodních domů KIKA. Společnost KIKA patří k největším prodejcům nábytku a bytových doplňků v České republice. Právě nábytek patří mezi nejčastěji pořizované komodity na splátky. Průměrná výše úvěru Home Credit na jeho nákup dosahuje 13 700 Kč. Klienti své úvěry splatí v průměru za 13 měsíců.

Zájem spotřebitelů o financování nákupu nábytku stále roste. Jen v prvním čtvrtletí roku 2008 se objem úvěrů poskytnutých v tomto segmentu meziročně zvýšil o 30 %. V obchodních domech KIKA chceme zákazníky oslovit nabídkou cenově výhodných úvěrových produktů s důrazem na rychlé a jednoduché vyřízení,“ říká Vojtěch Ščevík, obchodní ředitel společnosti Home Credit a. s.

Nakupovat s Home Creditem na splátky lze ve všech obchodních domech KIKA v České republice. V současnosti jde o čtyři několikapodlažní obchodní domy – dva v Praze a dále obchodní dům v Brně a Plzni. Obdobná spolupráce probíhá také na Slovensku.

Obchodní domy KIKA nabízejí široký sortiment nábytku od českých i světových výrobců. Nabídku doplňuje velký výběr bytových doplňků, jako jsou podlahové krytiny, ložní prádlo, bytový textil, nádobí, svítidla či dekorace. „Sortiment v obchodních domech KIKA čítá více než 50 000 položek ve všech cenových skupinách, které osloví i nejnáročnější zákazníky. V nabídce zákazníci naleznou velký výběr výrobků – od „Cash and Carry“ – nábytek okamžitě k odběru – až po nábytek od mezinárodních výrobců zvučných jmen a velmi moderní trendy nábytek,“ uvádí Ing. Julius Černický, ředitel společnosti KIKA Nábytek s.r.o. pro ČR a SR.

Spotřebitelský úvěr Home Credit na nákup zboží z obchodních domů KIKA si klient nastavuje podle svých individuálních potřeb. Sjednat jej lze již od 3 000 Kč, a to i s nulovou akontací. Úvěr může klient splácet až 72 měsíců, minimální výše splátky se tak pohybuje už od 72 korun. K uzavření úvěrové smlouvy přímo v prodejně standardně stačí dva doklady totožnosti, celý proces trvá jen několik minut. Jakoukoliv variantu úvěru lze doplnit pojištěním schopnosti splácet, které klienta chrání pro případ pracovní neschopnosti či ztráty zaměstnání.

O společnosti Home Credit

Společnost Home Credit a. s. patří k lídrům trhu spotřebitelského financování v České republice. Poskytuje účelové a bezúčelové financování prostřednictvím spotřebitelských a revolvingových úvěrů, produktové portfolio doplňují hotovostní půjčky. Za rok 2007 profinancovala nákupy svých klientů v hodnotě 8,3 miliardy Kč.

Společnosti skupiny Home Credit působí na trzích spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě, ve střední Asii a na Dálném východě. V roce 2007 společně poskytly úvěry v celkovém objemu 3,3 miliardy eur. Skupina Home Credit zastává přední pozice na trzích v České republice (Home Credit, od roku 1997), na Slovensku (Home Credit Slovakia, od roku 1999), v Ruské federaci (Home Credit & Finance Bank, od roku 2002) a v Kazachstánu (Home Credit Kazachstán, od prosince 2005). V roce 2006 vstoupila na trhy v Bělorusku (OAO Home Credit Bank) a na Ukrajině (CJSC Home Credit Bank, Home Credit Finance), od prosince 2007 působí také v Číně (Home Credit Asia).

Skupina Home Credit Group je součástí mezinárodní finanční skupiny PPF, která se zabývá pojišťovnictvím, spotřebitelským financováním a poskytuje komplexní služby v oblasti správy majetku. Za 17 let své existence se skupina PPF stala jedním z předních mezinárodních finančních investorů a ke konci roku 2007 spravovala aktiva v hodnotě přesahující 10,1 miliardy eur.

O skupině kika/Leiner

Skupina kika/Leiner se řadí mezi vedoucí obchodníky s nábytkem v Evropě. Působí v Rakousku, Maďarsku, České republice, Chorvatsku, Slovenské republice, v Saudské Arábii a v nejbližším období hodlá dále expandovat, například do Rumunska nebo Srbska. V hospodářském roce 2006/07 docílila skupina kika/Leiner se svými přibližně 7800 zaměstnanci celkového obratu 1,24 miliard eur.