Home Credit odpustí lidem ze zaplavených míst poplatky • Home Credit…

Home Credit odpustí lidem ze zaplavených míst poplatky

11. 08. 2010

Brno 11. 8. 2010 – Společnost Home Credit specializující se na poskytování spotřebitelských úvěrů odpustí klientům z oblastí zasažených povodněmi poplatky za upomínku. Chce tak udělat vstřícný krok vůči lidem, kterým velká voda poškodila nebo zničila majetek. Odpuštění poplatku se týká klientů ze zaplavených míst, kteří s Home Creditem nakoupili na splátky, využívají hotovostní úvěr nebo kreditní či revolvingovou kartu.

„Je nám jasné, že klienti v zatopených oblastech nyní řeší mnohem závažnější věci, než je uhrazení pravidelné splátky. Z tohoto důvodu po nich nebudeme požadovat zaplacení upomínky, kterou generuje systém automaticky, pokud klient splátku nepošle,“  vysvětluje Erich Čomor, generální ředitel Home Creditu.

Home Credit nebude žádat poplatek za upomínku zaslanou klientovi v srpnu 2010. Podmínkou je dosavadní dobrá platební morálka klienta a bydliště v záplavami zasažené oblasti. Pokud klient zavolá na klientskou linku Home Creditu a tuto skutečnost oznámí, upomínku platit nemusí.

Až do konce září také mohou klienti z míst zasažených velkou vodou využít nabídky zvýhodněných úvěrů bez navýšení v obchodních domech Sconto Nábytek a Baumax. Stačí předložit potvrzení magistrátu nebo obce o postižení majetku velkou vodou.

Poznámky pro editory:

Společnost Home Credit a.s., založená v roce 1997, je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování v České republice. Společnost nabízí širokou škálu úvěrových produktů: půjčky v místě prodeje, hotovostní půjčky, kreditní karty a revolvingové půjčky. V první polovině roku 2010 společnost poskytla úvěry v celkové výši 3,7 miliardy Kč. Společnost Home Credit a.s. je členem skupiny Home Credit.

Další informace jsou k dispozici na www.homecredit.cz.

Skupina Home Credit („skupina“) je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě a Asii. Ve vybraných zemích skupina úspěšně rozvíjí služby retailového bankovnictví jako běžné účty či vklady. Jejích 15 800  zaměstnanců obsluhuje více než 4,7 milionu zákazníků ve všech geografických oblastech, v nichž jsou služby pod značkou Home Credit poskytovány (údaje k 31. 12. 2009). Skupina Home Credit v současnosti působí v 8 zemích: v České republice (Home Credit a.s., od roku 1997), na Slovensku (Home Credit Slovakia, a.s., od roku 1999), v Ruské federaci (OOO Home Credit & Finance Bank, od roku 2002), Kazachstánu (AO Home Credit Bank, od roku 2005, minoritní podíl), na Ukrajině (OAO Home Credit Bank, od roku 2006), v Bělorusku (OAO Home Credit Bank, od roku 2007), Číně (HC Asia N.V., od roku 2007) a Vietnamu (PPF Vietnam Finance Company Ltd., od roku 2009).

Další informace jsou k dispozici na www.homecredit.net

Skupina Home Credit je součástí soukromě vlastněné finanční a investiční skupiny PPF, která je jednou z největších svého druhu v regionu střední a východní Evropy. K 31. prosinci 2009 činila hodnota aktiv skupiny PPF 10,8 mld. eur. Jako diverzifikovaná holdingová společnost sleduje skupina PPF základní zásadu „tvorby hodnoty rozvíjením podniků“. PPF se zaměřuje na budování dlouhodobých investic jako prostředku k tvorbě majetku pro své akcionáře. Hlavními oblastmi aktivit skupiny PPF jsou jak finanční služby (bankovnictví, pojišťovnictví, správa majetku), tak široký okruh dalších sektorů včetně energetiky, stavebnictví, maloobchodu, drahých kovů a těžařství. Skupina PPF byla založena v roce 1991 a představuje regulovaný finanční konglomerát se sídlem v Nizozemsku, který působí v regionu střední a východní Evropy (CEE), Rusku, Společenství nezávislých států (CIS) a v jihovýchodní Asii.

Další informace jsou k dispozici na www.ppf.cz