Home Credit nabízí úvěrové služby už i v Möbelixu

Brno 16. 2. 2010 – Home Credit začal poskytovat spotřebitelské úvěry v obchodních domech Möbelix. Zákazníci si v diskontu s nábytkem mohou pořídit zboží na splátky nebo sjednat kreditní kartu Premia. Úvěrové služby mohou lidé využívat ve všech čtyřech prodejnách Möbelix u nás – v Praze, Brně, Ostravě i Českých Budějovicích. Úvěry od Home Creditu jsou bez poplatků za vyřízení a předčasné splacení, zákazník je může doplnit i pojištěním.

„Nábytek a bytové doplňky patří k sortimentu, který lidé pořizují na splátky nejčastěji. V obchodních domech Möbelix chceme zákazníky oslovit širokou nabídkou cenově výhodných úvěrových produktů s důrazem na rychlé a jednoduché vyřízení,“   říká Luděk Jírů, ředitel Sekce klíčových partnerů Home Creditu.

Nabídka úvěrů v Möbelixu zahrnuje klasický účelový úvěr na zboží a kreditní kartu Premia pro pravidelné zákazníky. S oběma druhy úvěrů jsou spojené nulové poplatky za uzavření smlouvy a předčasné splacení. Nákupní karta Premia nabízí bezúročné období v délce až 51 dní. Pokud držitel karty splatí vyčerpané peníze v tomto termínu, půjčuje si je v podstatě zadarmo. S každou platbou (i mimo Möbelix) současně zákazník sbírá prémiové body, jimiž si zlevňuje další nákup v Möbelixu.

Nakupovat s Home Creditem na splátky lze ve všech diskontech s nábytkem Möbelix v České republice. V současnosti jde o čtyři obchodní domy – v Praze, Brně, Ostravě a Českých Budějovicích. Rakouský prodejce nábytku Möbelix patří do koncernu Lutz a obchodní dům pod tímto názvem plánuje v létě otevřít i v Praze. Úvěrové služby bude Home Credit nabízet i zde.

Möbelix patří k nejrychleji rostoucím diskontům s nábytkem, nabízí výhodné ceny a velký výběr bytových doplňků, jako jsou podlahové krytiny, ložní prádlo, bytový textil, nádobí, svítidla či dekorace od českých i světových výrobců. V současné době je v celé Evropě provozováno již více než 70 obchodních domů Möbelix.

Také poradenství je u Möbelix nadstandardní a poskytováno zdarma. Zákazníci si mohou v prodejně pomocí 3D-počítačového plánování s centimetrovou přesností naplánovat vestavěnou kuchyň i kuchyňské bloky.

Parametry úvěrových produktů Home credit v Möbelixu

Spotřebitelský úvěr

• úvěrový rámec: min. 3000 Kč – max. výše neomezená (standardně do 100 000 Kč)
  • úroková sazba: od 0 %
  • splatnost úvěru: 10 – 72 měsíců
  • poplatek za poskytnutí a vedení úvěru: 0 Kč
  • poplatek za předčasné splacení úvěru: 0 Kč
  • akontace: už od 0 %
  • dvě varianty pojištění výdajů
  • způsob splácení: poštovní poukázkou/převodem z účtu

Nákupní karta Premia

• úvěrový rámec: 10 000 – 100 000 Kč, při řádném splácení jej lze postupně navyšovat
  • úroková sazba: 2,19 % měsíčně, pokud klient nevyužije bezúročné období
  • délka bezúročného období: až 51 dnů (vztahuje se na bezhotovostní transakce)
  • minimální měsíční splátka: 4 % z aktuální dlužné částky, min. 400 Kč
  • poplatek za vydání karty: 0 Kč
  • předčasné splacení čerpaného úvěru: 0 Kč
  • výběr z bankomatu: 1 % z vybrané částky (min. 85 Kč v ČR, min. 100 Kč v zahraničí)
  • dvě varianty pojištění výdajů a pojištění proti zneužití karty

Poznámky pro editory:

Společnost Home Credit a.s., založená v roce 1997, je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování v České republice. Společnost nabízí širokou škálu úvěrových produktů: půjčky v místě prodeje, hotovostní půjčky, kreditní karty a revolvingové půjčky. V roce 2009 společnost poskytla úvěry v celkové výši 7,7 miliardy Kč. Společnost Home Credit a.s. je členem skupiny Home Credit. Další informace jsou k dispozici na www.homecredit.cz.

Skupina Home Credit („skupina“) je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě a Asii. Ve vybraných zemích skupina úspěšně rozvíjí služby retailového bankovnictví jako běžné účty či vklady. Jejích 14 200 zaměstnanců obsluhuje více než 5,7 milionu zákazníků ve všech geografických oblastech, v nichž jsou služby pod značkou Home Credit poskytovány (údaj ke dni 30. června 2009). Skupina Home Credit v současnosti působí v 8 zemích: v České republice (Home Credit a.s., od roku 1997), na Slovensku (Home Credit Slovakia, a.s., od roku 1999), v Ruské federaci (OOO Home Credit & Finance Bank, od roku 2002), Kazachstánu (AO Home Credit Bank, od roku 2005), na Ukrajině (OAO Home Credit Bank, od roku 2006), v Bělorusku (OAO Home Credit Bank, od roku 2007), Číně (HC Asia N.V., od roku 2007) a Vietnamu (PPF Vietnam Finance Company Ltd., od roku 2009). Další informace jsou k dispozici na www.homecredit.net.

Skupina Home Credit patří do skupinyPPF, jedné z největších mezinárodních investičních skupin ve střední a východní Evropě. Aktiva ve správě skupiny PPF převyšují 10 miliard eur (ke dni 30. června 2009). Skupina PPF se zabývá finančními službami (bankovnictví a spotřebitelské financování, pojištění a penzijní fondy), investicemi v oblasti private equity a investicemi do nemovitostí. Skupina PPF aktivně vyhledává investiční příležitosti na vznikajících trzích střední a východní Evropy, Ruska, Společenství nezávislých států a Dálného východu. Další informace jsou k dispozici na www.ppf.cz.