Home Credit již po třetí přináší Brněnské shakespearovské dny

Brno 8. 7. 2004 – Letošní Brněnské shakespearovské dny (18. 7. – 7. 8. 2004) proběhnou na hradu Špilberk ve znamení premiéry ROMEA A JULIE. Inscenaci s pozoruhodným hereckým obsazením režíruje Martin Huba. Ten už pro Shakespearovské slavnosti vytvořil velmi úspěšného Krále Leara s Janem Třískou. Druhým představením Dnů bude HAMLET s Jiřím Langmajerem. Ten byl za svůj energický výkon mj. nominován na Cenu Alfréda Radoka i Cenu Thálie.

Brněnské shakespearovské dny zahájí 18. července repríza loňského úspěšného představení Hamlet. V hlavních rolích se brněnským divákům představí Jiří Langmajer, Hana Maciuchová, Jan Skopeček a další pražští herci. Na sérii těchto představení naváže od 2. srpna hra Romeo a Julie. Veřejná premiéra tohoto představení se uskutečnila 25. června 2004 v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu v rámci Letních shakespearovských slavností, které na Pražském Hradě probíhají od 25. 6. do 12. 9. Inscenaci pojal režisér Martin Huba jako energické a aktualizované představení s neokoukanými hlavními představiteli. Ty obklopují známé herecké hvězdy - například Emília Vášáryová, Bohumil Klepl, David Suchařípa, Jan Vlasák nebo Marek Vašut.

Generálním partnerem Letních shakespearovských slavností, jejichž součástí jsou i Brněnské shakespearovské dny, je skupina PPF, která poskytuje akci nejen finance, ale i své nápady a iniciativu, aby neustále zvyšovala jejich kvalitu, prestiž a rozsah. K brněnským divákům se dramata Williama Shakespeara dostávají díky podpoře jednoho z členů skupiny PPF - společnosti Home Credit, která má jako jediná finanční instituce v České republice sídlo právě ve městě Brně.

Letošní ročník Dnů přinese nejznámější a nejhranější hry z díla Williama Shakespeara. Ve dnech 18. 7. až 23. 7. to bude Hamlet a ve dnech 2. 8. – 7. 8. Romeo a Julie. „Příběh Romea a Julie zná snad každý, mnozí si ho prožijí v různých obměnách na vlastní kůži. Přesto, nebo právě proto, si znovu a znovu bez ohledu na století získává své příznivce,“ říká Ing. Pavel Plachký, generální ředitel Home Credit a dodává: „Jsem upřímně rád, že stojím v čele společnosti, která již tři roky obohacuje letní brněnskou kulturní scénu právě o díla Williama Shakespeara, a to v rámci jedinečné přehlídky českého nejkvalitnějšího divadla, jakým Brněnské shakespearovské dny bezesporu jsou.