Home Credit garantuje nejvýhodnější půjčku v Česku • Home Credit a.s.

Home Credit garantuje nejvýhodnější půjčku v Česku

26. 10. 2009

Brno 26. 10. 2009 – Home Credit přichází na trh s nejvýhodnější půjčkou v Česku: hotovostní úvěr Telefonní půjčka je teď výrazně levnější. Parametry tohoto produktu jsou tak od října na nejnižší úrovni od jeho zavedení v roce 2006 a příznivější než u bankovních institucí. Například 50 tisíc korun půjčených na 84 měsíců nyní klienta vyjdou na 899 korun měsíčně (RPSN 13,4 % a úrok 12,61 % p.a.). Home Credit i nadále k Telefonní půjčce nabízí záruku spokojenosti – možnost si půjčku rozmyslet a do tří měsíců ji vrátit bez úroků a poplatků. K dalším výhodám patří nulové poplatky za uzavření i předčasné splacení úvěru a také možnost tří variant pojištění úvěru. Kombinace těchto benefitů činí z Telefonní půjčky nejvýhodnější hotovostní úvěr na českém trhu určený pro solventní klienty, kteří v prověřovacím procesu prokáží vysokou spolehlivost při splácení poskytnutého úvěru.

„Lidé jsou v tomto roce spíše opatrnější, své výdaje bedlivě sledují a například modernizaci domácích spotřebičů a vybavení domácnosti raději odkládají. Vycházíme jim proto vstříc nejvýhodnější půjčkou v Česku s parametry, kterých se bát nemusejí. Nová Telefonní půjčka je cenově příznivější, což zákazníci ocení zejména v předvánočním obdobím, kdy nakupují nejvíce. Pokud najdou na trhu lepší, mají možnost ji do tří měsíců vrátit,“  uvádí Erich Čomor, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Home Credit.

Úroková sazba i RPSN, na které klient při výběru půjčky hledí nejvíce, se u Telefonní půjčky oproti dosavadní nabídce snížily o více než 3 %. Home Credit tak v době hospodářské recese cenu svých produktů zlevňuje, zatímco ostatní konkurenti spíše zdražují. Zachovává i další výhody, které Telefonní půjčka dosud měla – bezplatné vyřízení půjčky, možnost předčasného splacení bez poplatku a záruku spokojenosti.

Nejvýhodnější půjčka v Česku je i slogan, který bude od konce října doprovázet televizní kampaň. Ta se zaměřuje na přednosti telefonní půjčky: nejen nízká cena, ale i možnost vrácení úvěru do tří měsíců, zdarma vyřízení úvěru i nulové poplatky za předčasné splacení. „Z našich průzkumů vyplývá, že toto jsou atributy, na které zákazníci nejvíce slyší. Proto je u Telefonní půjčky zachováváme i nadále,“  uvádí Jakub Petřina, ředitel marketingu společnosti Home Credit.

Záruka spokojenosti je benefit, který Home Credit k Telefonní půjčce zavedl loni na podzim. Zákazníci tak získali možnost úvěr vrátit, stejně jako je to v případě zakoupeného zboží u seriózních obchodníků. „Po roce vidíme, že podíl vrácených půjček je dlouhodobě na velice nízké úrovni, pohybuje se kolem pěti procent,“  přibližuje Jan Oplatek, produktový manažer hotovostních úvěrů společnosti Home Credit.

Nejvýhodnější hotovostní půjčka v Česku platí pro jakoukoliv variantu Telefonní půjčky Home Credit, jejíž výše se pohybuje od 10 do 150 tisíc korun. Splatnost si zákazník volí v rozmezí 10 až 84 měsíců. Vyřízení úvěru probíhá telefonicky prostřednictvím bezplatné zákaznické linky Home Creditu. Poté, co je klientovi úvěr schválen a dojde k podpisu úvěrové smlouvy, jsou mu peníze zaslány na běžný účet, případně vyplaceny na poštovní přepážce. Půjčku lze získat s RPSN od 13,4 %.

Příklady nejvýhodnější půjčky v Česku:

částka splatnost výše splátky RPSN úrok p. a.
10 000 Kč 12 měsíců 917 Kč 19,6 %, 18,04 %
50 000 Kč 84 měsíců 899 Kč 13,4 % 12,61 %

Poznámka pro editory

Společnost Home Credit, a. s., patří k lídrům trhu spotřebitelského financování v České republice. Poskytuje účelové a bezúčelové financování prostřednictvím spotřebitelských a revolvingových úvěrů, produktové portfolio doplňují hotovostní půjčky. Za rok 2008 profinancovala nákupy svých klientů v hodnotě 9,6 miliardy Kč.

Společnosti skupiny Home Credit působí na trzích spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě, ve střední Asii a na Dálném východě. V roce 2008 společně poskytly úvěry v celkovém objemu 3,6 miliardy eur. Skupina Home Credit zastává přední pozice na trzích v České republice (Home Credit, od roku 1997), na Slovensku (Home Credit Slovakia, od roku 1999), v Ruské federaci (Home Credit & Finance Bank, od roku 2002) a v Kazachstánu (od prosince 2005). V roce 2006 vstoupila na trhy v Bělorusku (Home Credit Bank) a na Ukrajině (Home Credit Bank, Home Credit Finance), od prosince 2007 působí také v Číně a od roku 2009 ve Vietnamu.

Skupina Home Credit Group je součástí mezinárodní finanční skupiny PPF, která se zaměřuje především na spotřebitelské financování a retailové bankovnictví. Skupina dále aktivně vyhledává investiční příležitosti a realizuje strategické investice na rostoucích trzích střední a východní Evropy a Asie. Prostřednictvím podílu v Generali PPF Holdingu je skupina PPF účastníkem trhu pojišťovnictví ve střední a východní Evropě. Za 18 let své existence se skupina PPF stala jedním z předních mezinárodních finančních investorů s hodnotou spravovaných aktiv převyšující 8 miliard euro.