Home Credit a. s. oznamuje změny ve svých statutárních orgánech

Brno 7. února 2007 – Společnost Home Credit a. s. oznamuje změny ve svých statutárních orgánech s účinností od počátku února 2007.

Dozorčí rada společnosti Home Credit a. s. projednala v souladu se stanovami společnosti a platnými právními předpisy ukončení působení Ing. Miloše Stibora ve funkci předsedy představenstva, a to ke dni 31. ledna 2007. Předsedou představenstva byl s účinností od 1. února 2007 jmenován Ing. Erich Čomor, místopředsedou představenstva byl nově zvolen Ing. Ladislav Chvátal, který předtím odstoupil z funkce člena dozorčí rady společnosti.

Na základě rozhodnutí jediného akcionáře – Home Credit B.V. – byl novým členem dozorčí rady společnosti jmenován Ing. Pavel Vyhnálek.

Představenstvo společnosti Home Credit a. s.:
Ing. Erich Čomor, MBA, předseda
Ing. Ladislav Chvátal, místopředseda
Ing. Milan Dočkal, člen
Mgr. Martin Vetýška, člen

Dozorčí rada společnosti Home Credit a. s.:
Ing. Pavel Pfauser, předseda
Ing. Karla Henčlová, člen
Ing. Pavel Vyhnálek, člen

Poznámka pro editory:

Home Credit a. s.

Společnost Home Credit a. s. patří k lídrům trhu spotřebitelského financování v ČR a za rok 2006 profinancovala nákupy svých klientů v hodnotě 7,1 miliardy Kč. Společnosti skupiny Home Credit, působící na trzích střední a východní Evropy a střední Asie, vydaly v roce 2005 úvěry v celkovém objemu 2,1 miliardy USD. Home Credit působí na trzích spotřebitelského financovaní v České republice (vstup v roce 1997), Slovenské republice (1999), Ruské federaci (2002) a Kazachstánu (2005). V roce 2006 vstoupila skupina Home Credit rovněž i na ukrajinský trh.

Skupina Home Credit je součástí skupiny PPF, která se řadí mezi přední finanční skupiny v České republice a regionu střední a východní Evropy. Skupinu PPF tvoří pojišťovací skupina, která zahrnuje Českou pojišťovnu (Moody’s Baa3, S&P BBB) působící v České republice, Penzijní fond ČP a společnosti poskytující komplexní služby v oblasti správy majetku; a skupina Home Credit a PPF banka. Skupina PPF působí v regionu střední a východní Evropy a střední a jihovýchodní Asie.

www.homecredit.net