Home Credit a. s. oznamuje změny v představenstvu společnosti

Společnost Home Credit a. s. oznamuje změny v představenstvu společnosti. Novou členkou představenstva stává Andrea Zatloukalová, která v této funkci nahradila Martina Vetýšku.

Představenstvo společnosti Home Credit a. s. projednalo v souladu se stanovami společnosti a platnými právními předpisy ukončení působení Martina Vetýšky ve funkci člena představenstva, a to ke dni 25. března 2008. Tento krok souvisí s odchodem Martina Vetýšky z pozice obchodního ředitele společnosti, v níž ho vystřídal Vojtěch Ščevík.

Novým členem představenstva byla s účinností od 26. března 2008 zvolena Andrea Zatloukalová. Ta působí v Home Creditu od roku 2003 jako ředitelka právního odboru. Současně zastupuje společnost v České leasingové a finanční asociaci, kde řídí Výbor pro financování spotřebitelů a je členkou Legislativně-právní výboru.

Andrea Zatloukalová (34) absolvovala Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně a před svým příchodem do skupiny Home Credit působila jako právnička ve společnosti Český Telecom.

Představenstvo Home Credit a. s.:
Erich Čomor, předseda
Ladislav Chvátal, místopředseda
Luboš Berkovec, člen
Andrea Zatloukalová, členka

Dozorčí rada Home Credit a. s.:
Pavel Pfauser, předseda
Karla Henčlová, člen
Pavel Vyhnálek, člen

V případě zájmu o další informace prosím kontaktujte:

Olga Mužíková
tisková mluvčí Home Credit a. s.
tel: +420 541 598 461
mobil: +420 728 102 072
E-mail: omuzikova@homecredit.cz
www.homecredit.cz

Markéta Mühlhoferová
Head of Group Investor Relations
tel: +420 224 559 174
E-mail: muhlhoferova@ppf.cz
www.homecredit.net

Poznámka pro editory:

Společnost Home Credit a. s. (Moody's A3.cz) patří k lídrům trhu spotřebitelského financování v České republice. Poskytuje účelové a bezúčelové financování prostřednictvím spotřebitelských a revolvingových úvěrů, produktové portfolio doplňují hotovostní půjčky. Za rok 2007 profinancovala nákupy svých klientů v hodnotě 8,3 miliardy Kč.

Společnosti skupiny Home Credit působí na trzích spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě, ve střední Asii a na Dálném východě. V roce 2006 společně poskytly úvěry v celkovém objemu 2,7 miliardy USD. Skupina Home Credit zastává přední pozice na trzích v České republice (Home Credit, od roku 1997), na Slovensku (Home Credit Slovakia, od roku 1999), v Ruské federaci (Home Credit & Finance Bank, od roku 2002) a v Kazachstánu (Home Credit Kazachstán, od prosince 2005). V roce 2006 vstoupila na trhy v Bělorusku (OAO Home Credit Bank) a na Ukrajině (CJSC Home Credit Bank, Home Credit Finance), od prosince 2007 působí také v Číně (Home Credit Asia).

Home Credit Group je součástí skupiny PPF, založené v roce 1991, která se zabývá spotřebitelským financováním a retailovým bankovnictvím, prostřednictvím svého podílu ve společném podniku Generali PPF Holding je účastníkem trhu pojišťovnictví a komplexních služeb v oblasti správy majetku. Za 17 let podnikání se PPF Group stala důležitou mezinárodní finanční a investiční společností, která k 30. červnu 2007 spravovala aktiva přesahující hodnotu 8,7 miliardy eur.