Home Credit a Balloon Jam – dva úspěšní "Moravané" • Home Credit a.s.

Home Credit a Balloon Jam – dva úspěšní "Moravané"

26. 05. 2004

Brno, 26. 5. 2004 – Home Credit Finance a. s., jedna ze tří nejvýznamnějších splátkových společností v České republice, je již tradičním generálním partnerem brněnského Svátku balónového létání - Home Credit Balloon Jam.

Home Credit je jediná splátková společnost v České republice, která sídlí v Brně. „Cítíme velmi silnou sounáležitost s Brnem a s jižní Moravou vůbec, což je jeden z důvodů, proč jsme se již v loni rozhodli podporovat akci, která vznikla v našem regionu a je s ním neodmyslitelně spjatá,“ říká Pavel Plachký, generální ředitel Home Credit.

Home Credit Baloon Jam je součástí projektu Brno – město uprostřed Evropy…festivalu zábavy pod hradem Špilberkem a Veveří, jehož hlavními spolupořadateli jsou Jihomoravský kraj a Statutární město Brno. Jedná se o akci, která významnou měrou přispěje k rozvoji cestovního ruchu v tomto regionu.

Balloon Jam a Home Credit však spojuje i něco víc než Brno - lze říci, že „vyrůstají spolu.“ Home Credit začínal jako malá česká firma a během šesti let se rozrostl ve velkou českou společnost s mezinárodní působností. Členové Aviatik klubu v Medlánkách v roce 1983 předvedli první horkovzdušný balón vyrobený v Československu. A dnes pořádají největší setkání horkovzdušných balónů v České republice, kterého se účastní piloti z celé Evropy. Navíc všichni tři reprezentanti českého týmu balónových letců pocházejí také z této moravské metropole.

Home Credit pomáhá svým zákazníkům plnit jejich sny, díky němu si mohou pořídit věci, které by si za běžných okolností a ve chvíli, kdy je právě nejvíce potřebují, nemohli dovolit. „S balónovým létáním je to obdobné – může to být splněný sen nejednoho z nás, ale většině se tento zážitek naskytne jen zřídkakdy,“ vysvětluje Pavel Plachký a dodává: „Těší nás, že máme možnost podpořit akci, která nejednomu z vyznavačů balónového létání přinese několik dnů nevšedních zážitků a zároveň přispěje k podpoře a rozvoji cestovního ruchu v jihomoravském regionu.“

Svátek balónového létání – Home Credit Ballon Jam je největším setkáním horkovzdušných balónů v České republice. Balóny z různých koutů Evropy budou nad Brnem létat od 28. května do 6. června. Během tohoto svátku létání budou od 6.00 - 9.00 a od 18.00 - 21.00 hodin brázdit brněnské nebe na čtyři desítky balónů různých barev i tvarů. Po celou dobu konání akce je připraven i bohatý doprovodný program. Na startech balónů v centru města a u Brněnské přehrady je pro návštěvníky připravena anketa “Letíme s Home Creditem,“ výherci této soutěže se mohou těšit právě na let balónem nad městem Brnem.