Další dvě významné cestovní kanceláře nabízí dovolenou na splátky od…

Další dvě významné cestovní kanceláře nabízí dovolenou na splátky od Home Creditu

21. 06. 2004

Praha, 17. 6. 2004 – Významné cestovní kanceláře VÍTKOVICE TOURS a CK ALEXANDRIA rozšířily své služby klientům o nabídku financování dovolené na splátky s Home Credit Finance a. s. Pro klienty Home Credit a zmiňovaných cestovních kanceláří je připravena výhodná nabídka úvěrů s nulovým navýšením. Společně tak vychází vstříc stále většímu počtu klientů, kteří mají zájem právě o tuto formu financování dovolených.

Home Credit má s poskytováním úvěrů na dovolenou již bohaté zkušenosti. S cestovní kanceláří SUNNY DAYS spolupracuje již druhý rok a s CK KONTAKT MORAVIA rokem třetím. „Spolupráce s těmito cestovními kancelářemi se osvědčila, proto jsme pro nadcházející sezónu připravili nabídku ve spolupráci s dalšími dvěmi – VÍTKOVICE TOURS a CK ALEXANDRIA. Obliba takto financovaných zájezdů stoupá i proto, že klient při koupi zájezdu na splátky s Home Creditem nepřeplatí ani korunu navíc. Jsme připraveni na další rozšíření nabídky,“ říká Ing. Pavel Plachký, generální ředitel Home Credit Finance a. s.

Vzhledem k rostoucímu zájmu o financování dovolené na splátky jsme se rozhodli dát i našim klientům tuto možnost. Nabídku na spolupráci jsme získali od několika firem splátkového prodeje, tou nejvýhodnější pro zákazníky byla nabídka společnosti Home Credit,“ říká Ing. Libor Šugárek, ředitel prodeje Vítkovice Tours a dodává: „Ačkoli jsme tuto nabídku zařadili téměř na poslední chvíli před letní dovolenou, zájem našich klientů je značný. Řada z nich již úvěr čerpá nebo díky němu dokonce vycestovala.

Home Credit, ve spolupráci s cestovními kancelářemi, umožňuje větší variabilitu a možnost volby při výběru dovolené. „Zahraniční zájezd si tak mohou dovolit i klienti, pro které by jednorázová úhrada dovolené v zahraničí byla zátěží nebo zákazníci, kteří si přejí exkluzivnější či komfortnější dovolenou než doposud,“ vysvětluje dále Pavel Plachký.

Způsob financování dovolené na splátky je velmi jednoduchý a rychlý:

• Klient si přímo v CK nebo z katalogu vybere zájezd. Smlouvu o poskytnutí úvěru sjednává přímo na pobočce cestovní kanceláře.
  • Při uzavírání smlouvy o úvěru prokáže klient svoji totožnost občanským průkazem a druhým dokladem totožnosti (řidičský průkaz, cestovní pas, rodný list či zbrojní průkaz) a předloží doklad o výši příjmů.
  • Vyřízení žádosti trvá cca 3 minuty.

Při výběru a následném nákupu dovolené na splátky bez navýšení zákazník uhradí akontaci ve výši 10 % z prodejní ceny zájezdu. Zbytek z ceny zájezdu zaplatí v 5 nebo 10 měsíčních splátkách. První splátku hradí měsíc od podpisu smlouvy. Minimální výše úvěru je 3 000 Kč, maximální výše není stanovena.

Nákup dovolené na splátky je u některých vybraných typů zájezdů možný pouze ve variantě s navýšením. Podmínky jsou obdobné: klient uhradí akontaci ve výši 10 % prodejní ceny. Zbytek z ceny zájezdu hradí také v 5 nebo 10 měsíčních splátkách. RPSN u takto financovaných zájezdů se pohybuje v rozmezí 21,7 – 23,5 %.

Varianta splácení vychází z konkrétní nabídky cestovní kanceláře.

Držitelé nákupní úvěrové karty YES mají možnost financovat dovolenou i prostřednictvím platby touto kartou. Dovolenou lze prostřednictvím karty YES hradit přímo v cestovní kanceláři. Výhodou a další alternativou pro její držitele v souvislosti s dovolenou je možnost čerpání finančních prostředků z bankomatů nebo na nákup zboží nejenom u nás, ale i v zahraničí. Karta tak může sloužit jako finanční rezerva pro případ nečekaných výdajů. O užitečnosti mezinárodní platnosti karty YES svědčí její využívání klienty Home Credit např. při cestách do USA, Japonska, Francie, Rakouska, Španělska, Itálie, Chorvatska, Egypta a řady dalších destinací. Mezi nejexotičtější země, ve kterých se platilo právě prostřednictvím karty YES, patří Mexiko nebo Thajsko.

Výhody dovolené na splátky:

• Financování dovolené na splátky přináší možnost volby z širší nabídky cestovní kanceláře – zahraniční pobyty, větší komfort, exotická místa.
  • Na dovolenou může klient okamžitě, bez nutnosti finanční hotovosti a bez zdlouhavé administrativy.
  • Peníze, které klient nepoužije k financování ceny zájezdu, může využít k úhradě doplňkových služeb přímo ve zvolené destinaci nebo na úplně jiné účely.
  • Rodinný rozpočet není zatížen jednorázovou částkou.
  • Dovolená na splátky sjednaná přímo na pobočce CK šetří čas.

Společnost Home Credit Finance a. s. patří do silné finanční skupiny České pojišťovny. Díky dynamickému růstu působí skupina za 6 let své existence již ve třech státech Evropy. Dceřinými společnostmi v zahraničí jsou Home Credit Slovakia a.s. na Slovensku a od roku 2002 také společnost Home Credit & Finance Bank s.r.o. v Ruské federaci, kde poskytuje úvěry v 18 nejvýznamnějších regionech. Dosavadní úspěchy řadí skupinu Home Credit mezi významné subjekty na trhu splátkového prodeje ve střední a východní Evropě.

• Spotřebitelské úvěry

Spotřebitelské úvěry Home Credit lze v České republice získat na 4544 obchodních místech s elektronikou, výpočetní technikou a kancelářskou technikou, nábytkem, kuchyněmi, stavebními díly, podlahami, bazény a dalším sortimentem, včetně nákupu dovolené nebo úhrady nadstandardních lékařských zákroků.

• YES karta

Nákupní úvěrová karta YES umožňuje opakovaně nakupovat na splátky ve smluvních prodejnách Home Credit a díky standardu Maestro i v dalších 25 000 prodejnách v České republice a zahraničí. Další z výhod karty YES je možnost výběru hotovosti z bankomatů, a to opět nejenom u nás, ale i za hranicemi.

• Bezúčelová hotovostní půjčka 10 000,15 000 a 20 000 Kč

Je poskytována na 3400 pobočkách České pošty. O půjčku může požádat fyzická osoba starší 18 let v zaměstnaneckém poměru.

Příloha 1 - Příklady financování dovolené na splátky s Home Credit

A. Příklad pro zájezd v hodnotě 40 000 Kč

Manželský pár ve středním věku se letos rozhodl pro exotičtější dovolenou. Díky nabídce cestovní kanceláře a možnosti financovat dovolenou na splátky se již dnes těší na pobyt v Maroku v hodnotě 40 000 Kč s polopenzí, v moderním hotelu v blízkosti pláže a s možností sportovního vyžití.

Platba v hotovosti 20%: 8 000 Kč
Výše úvěru: 32 000 Kč
Počet splátek: 10
Měsíční splátka: 4 000 Kč
Celková cena zájezdu: 40 000 Kč

B. Příklad pro zájezd v hodnotě 25 000 Kč

Manželský pár s dvěmi malými dětmi doposud trávil letní dovolenou v Itálii nebo Chorvatsku. Letos si, díky financování dovolené na splátky, mohou dovolit letecký pobytový zájezd v Bulharsku za 25 000 Kč. Pobyt pro jednoho dospělého vychází na 12 500 Kč, pro děti do 6 let zdarma. Ubytování je zajištěno v klimatizovaném ***hotelu se zahradou a písečnou pláží přímo u hotelu. Stravování formou all inclusive.

Platba v hotovosti 10%: 2 500 Kč
Výše úvěru: 22 500 Kč
Počet splátek: 10
Měsíční splátka: 2 250 Kč
Celková cena zájezdu: 25 000 Kč

C. Příklad pro zájezd v hodnotě 12 000 Kč

Mladá tříčlenná rodina každoročně trávila dovolenou pouze v tuzemsku, letos poprvé pojedou do zahraničí. Z nabídky cestovní kanceláře si vybrali cenově výhodný zájezd s polopenzí a ubytováním v bungalovech v Chorvatsku za 12 000 Kč. K financování dovolené využijí nabídky zakoupení zájezdu na splátky.

Platba v hotovosti 10%: 1 200 Kč
Výše úvěru: 10 800 Kč
Počet splátek: 5
Měsíční splátka: 2 160 Kč
Celková cena zájezdu: 12 000 Kč
RPSN: 0 %

Příloha 2 - Cestovní kanceláře s nabídkou financování dovolené na splátky od Home Credit

Na splátky lze zakoupit všechny pobytové i poznávací zájezdy v zahraničí z nabídky CK SUNNY DAYS (12 poboček) a VITKOVICE TOURS (8 poboček) a CK ALEXANDRIA (4 pobočky). Cestovní kancelář KONTAKT MORAVA (18 poboček) nabízí kromě zahraničních pobytů i dovolenou v tuzemsku.

CK SUNNY DAYS je jedním z největších touroperátorů v České republice. V nabídce této cestovní kanceláře jsou pobyty na třech kontinentech omývaných Středozemním mořem a Atlantským oceánem. Hlavní destinace - Tunisko, Turecko, Maroko a ostrovy Djerba, Kréta, Rhodos, Mallorca a Kypr, které CK SUNNY DAYS nabízí uspokojí širokou klientelu. Pobyt v těchto destinacích je příslibem klidné dovolené u moře s nádhernou přírodou, architektonickými a kulturními památkami, včetně možnosti sportovního i kulturního vyžití a především komfortního ubytování s perfektní obsluhou.

CK VÍTKOVICE TOURS patří mezi pět nejvýznamnějších touroperátorů v České republice. Prostřednictvím specializované nabídky CK Vítkovice Tours lze strávit příjemnou dovolenou v přímořských destinacích v Chorvatsku, Bosně a Hercegovině nebo v Černé Hoře. Katalog cestovní kanceláře obsahuje bohatou nabídku více než 300 hotelů, 500 apartmánů, rodinných chat, stanů s možností letecké, autobusové nebo individuální dopravy. Jadranské pobřeží je již tradičně vyhledávanou turistickou lokalitou s prostornými plážemi a průzračným mořem vhodným pro rodiny s dětmi a další širokou klientelu. Zkrátka tady nepřijdou ani vyznavači aktivní dovolené či jachtingu.

CK ALEXANDRIA má již desetileté zkušenosti se zajišťováním zájezdů do Bulharska a jiných zemí. Od roku 1995 pořádá tato cestovní kancelář letecké zájezdy do Řecka. I zde je nabídka CK velmi široká. Jako jedna z mála českých cestovních kanceláří se specializuje na organizování pobytů na ostrovech v Jónském moři. Od roku 1997 se nabídka cestovní kanceláře značně rozšířila o destinace do exotických zemí jako je Thajsko, Spojené Arabské Emiráty, Srí Lanka, Maledivy, Mexiko, Dominikánská republika, Čína, Brazílie, Španělsko. Velmi oblíbené a často vybírané země pro dovolenou jsou tradičně Tunisko, Itálie nebo Chorvatsko.

CK KONTAKT MORAVIA je na českém trhu již 13. sezónu. Předností CK je vlastnictví zahraničních autobusů a stále se rozšiřující nabídka. Pro letošní rok to byla poprvé nabídka zimních lyžařských zájezdů v tuzemsku i zahraničí. S  CK KONTAKT MORAVIA můžete v létě obdivovat staré památky, koupat se v moři v Chorvatsku, Černé Hoře, Itálii, Řecku, Bulharsku, Španělsku a na francouzském Azurovém pobřeží. Pro příznivce historie a památek jsou připraveny atraktivní poznávací zájezdy.