Home Credit | Pro lepší příběhy

18.12.2017

Autor
Zuzana Bienvenu

Letos publikovaná studie projektu Navigátor bezpečného úvěru ukázala, že společnost Home Credit patří mezi bezpečné a solidní poskytovatele půjček. To nezávisle na studii potvrdila i detailní analýza Index odpovědného úvěrování, kterou vypracovala nezisková organizace Člověk v tísni. Ta Home Credit v konkurenci bank i úvěrových společností vyhodnotila jako třetí nejzodpovědnější firmu.

Navigátor bezpečného úvěru se dlouhodobě soustředí na hodnocení bankovních i nebankovních poskytovatelů půjček, přičemž se zaměřuje na jejich bezpečnost a solidnost. V letošním hodnocením se Home Credit umístil výborně – v kategorii úvěr na 150 000 korun společnost obsadila bronzovou příčku, u půjčky na 50 000 korun byla čtvrtá. V celkovém hodnocení pak v konkurenci bank i nebankovek získala pomyslné stříbro.

Velmi dobře si vedla také mikropůjčka Kamali, za kterou Home Credit stojí – prosadila se na druhé místo, přičemž její parametry významně předčily zbytek hodnocených.

Navigátor bezpečného úvěru 2017 – celkové pořadí popisek

Na třetí místo Home Credit dosáhl i v Indexu odpovědného úvěrování, který vydal Člověk v tísni. Analýza se zaměřila především na cenu, vstřícnost vůči klientům v prodlení, transparentnost a kvalitu komunikace.

„Naše společnost stále hledá způsoby, jak být pro klienty ta nejvýhodnější a nejbezpečnější volba. Dlouhodobě pracujeme na nastavení kvalitních a funkčních procesů, které povedou k dobré zákaznické zkušenosti. Výsledky obou studií ukazují, že naše úsilí nese ovoce, a jako takové nás velmi těší,“ uvedl Václav Horák, generální ředitel společnosti Home Credit.

Stále více se tak stírají rozdíly mezi bankami a solidními nebankovními společnostmi, mezi které Home Credit dlouhodobě patří – letošní výsledky potvrzují, že v mnoha ohledech banky dokonce předčí.

Index odpovědného úvěrování popisekPoznámka: Graf ukazuje hodnotu indexu odpovědného úvěrování u všech zkoumaných společností. Čím je vyšší (vlevo), tím je lepší. Zdroj: Člověk v tísni